Lucka 21 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 5

Så ja. Det krävs en helt ny nivå av dum i huvudet för att tävla med en bruten fot. Men eftersom matte tydligen inte har mycket till vett i skallen så var det inget hinder att starta med inte bara en, utan två hästar i Medelsvår. Varför göra något halvhjärtat? Två hästar och en fot, hur svårt kan det vara?

På morgonen hade vi dressyrmomentet. Den Rosa Hästen skulle starta först, den Gula Hästen tre starter senare. Det var ganska nära emellan, så för att hinna med allt så fick matte gå upp klockan dum-i-huvudet (vilket plötsligt kändes ganska passande), fixa kläder och frisyrer på båda hästarna och se till att båda stod sadlade och redo i stallet. Sen fick den Gula Hästen gå ut i ridhuset för framridning en halvtimme samtidigt som den Rosa Hästen skrittade fram med en välvillig hjälpmänniska till fots utanför. Sen bytte vi så den Gula Hästen fick promenera med sin matte och den Rosa Hästen fick värma upp ihop med sin matte. Därefter startade den Rosa Hästen, när hon var klar fick matte hoppa av och direkt upp på den Gula Hästen, påminna honom om hur framridningen hade gått och sen gå in och starta med honom. 

Hästtetris kallar vi det. Mycket logistik och väldigt snälla människor som ställde upp och hjälpte oss på tävlingsplatsen. Det är lyxen med att tävla hemma.

Hur gick det då för den Rosa Hästen när hon skulle debutera Medelsvår WE-dressyr? Det är ju ändå inte något man gör bara sådär. Jo, det gick faktiskt förvånansvärt bra. 


Eller ja, det KAN hända att det finns dressyrritter genom tiderna som har erhållit högre poäng. Men genomgående var att vi klarade de svåra grejerna, typ bytena. Eller ja, nästan klarade. Eller hur man ska säga. Den finaste kommentaren var på ett byte där domaren skrev “Tar sig över i andra galoppen”. Matte var lite fundersam över det (mest för att det kändes som att vi missade det fullkomligt), men när matte sen fick se film på det hela så visar det sig alltså att den Rosa Hästen laddar som fan, hoppar rakt upp i luften, sprattlar med alla fyra benen som en seriefigur som just kutat ut för en avsats och sen landar i den andra galoppen. Det kan vara det fulaste galoppombyte som världen har skådat, men det var inte en enda fot i marken i fel galopp, så att säga att hon tog sig över i den andra galoppen var sannerligen en bra sammanfattning.

Sen fick vi genomgående skitdåliga betyg på allt som krävde att hon rundade sig åt höger, men det tar vi helt på att matte helt enkelt inte hade någon högerskänkel att erbjuda som stöd. Den Rosa Hästen är duktig och ambitiös, men hon är inte tillräckligt stark för att dra igenom ett helt msv-program utan stöd från matte. Ännu. Så ja, hade vi haft sex fungerande ben på ekipaget så kanske vi hade fått tre-fyra procent till, men nu var vi faktiskt glada över de femtiofem nånting som vi skrapade ihop utifrån förutsättningarna. Om inte annat hade vi klarat av debuten på en nivå som för bara ett par år sen kändes nästan ouppnåelig. Det var inte ens pinsamt. 


Därefter skulle matte starta den Gula Hästen i samma dressyrprogram. Det gick rätt bra, förutom att han fick en brain freeze mitt i när han kom på att någon hade ÄNDRAT hela hans paddock, så vi fick hantera en del frustrerat hoppande på stället. Men så går det ibland. Han var i alla fall omåttligt stolt över sig själv efteråt när vi gick ut från banan för att börja ladda inför teknik och speed.


Comments

Lucka 21 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 5 — 3 Comments

 1. Jag noterar att det finns en ridstövel på dåliga foten. Gratulerar. Hur fick ni av den? 😀
  Trodde att matte fått dispens eller så. Det var ju ändå hemmaplan.
  Bra jobbat i alla fall. Och domarkommentaren är fenomenal.

 2. Samtal hemma hos oss:

  Jag: “Jag är i alla fall inte lika galen som Rosa Hästens matte! Hon red en tävling två dagar efter att hon brutit foten!”
  Make: “Jaha…”
  Jag: “Ja, så jag är inte alls lika galen!”
  Make: “Än. Du är inte lika galen *än*.”
  Jag: …
  Make: …
  Jag: “Jag har nog inte något bra svar på det.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *