Lucka 19 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 3

Den Rosa Hästen levlar upp är en serie i ofattbart många delar.. Det här är del tre.

Dagen efter debaclet med bron, foten, akuten och självförtroendet så var det fredag. Två dagar före tävlingen där den Rosa Hästen skulle debutera Medelsvår WE. Och hon fullkomligt vägrade att ens gå i närheten av bron. Inte “jag är sur och vill inte”-vägra, utan “galoppera baklänges och stå på bakbenen”-vägra. 

Dessutom var matte relativt blockhalt och inte så värst stark på att övertala den Rosa Hästen om nödvändigheten med bron. Men vi kände ändå att ställa in inte var aktuellt. Debutera på hemmaplan är idealiskt, vi ville stötta tävlingen och dessutom startade matte en häst till i samma klass. Plus att om vi skulle göra bort oss fullkomligt så hade vi en utmärkt fotursäkt att skylla på. Nästa praktiskt, alltså. Förutom det här med bron.

Matte gjorde det enda en blockhalt matte kan göra, matte bad snällt och försökte muta. Ett långt snöre, en stor burk kakor och så gick vi och nosade på bron. Eller ja, matte nosade, den Rosa Hästen försökte springa därifrån. Till slut fick matte säga till henne med stora bokstäver att det är faktiskt inte farligt att stå bredvid bron, då försöker den inte hålla fast en. Den Rosa Hästen köpte det med viss tvekan, och gick med på att ta en kaka. Efter en stund kunde hon stå framför bron och ta en kaka. Och efter en lite längre stund kunde hon tänka sig att kliva på bron.


Sen gå över den, men bara om matte gick före och inte hade minsta lilla avbrott i strömmen av kakor. Och hoppade ur vägen när den Rosa Hästen skulle gå av bron, för då gick det fort. Precis avklivandet var ju det läskiga momentet, så att säga. 

Efter en dryg timme eller så hade den Rosa Hästen ätit sin kroppsvikt i kakor, men kunde tänka sig att gå med på att gå upp på bron och stå still och ta en kaka. Sen gick det fortfarande ganska fort att gå av bron, men vi tänkte att vi tar ett problem i taget.


Kommer vi bara upp på bron på tävlingen så behöver matte bara hålla in tårna så blir det nog bra med det. Det finns andra hinder att få bättre poäng på. Om det nu skulle gå att gå upp på bron uppsuttet, men vi tänkte att det måste de ju göra. Vi hade ju en dag till på oss att träna.


Comments

Lucka 19 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 3 — 3 Comments

  1. kakor löser många problem. Hoppas att ni kom upp på bron på tävlingen och att mattes fot höll, ser fram emot fortsättningen.

  2. Att döma av mängden jord på bron så verkar “sin kroppsvikt i kakor” inte vara sååå långt från sanningen. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *