Lucka 17 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 1

Den Rosa Hästen levlar upp är en serie i ofattbart många delar (minst tre). Det här är del ett.

Efter att den Rosa Hästen stod på händer genom en hel tävlingsbana i april (och kom skitsist) så bestämde matte att det var sluttävlat för oss i lätta klasser i WE. Det tyckte den Rosa Hästen också. Således var det hög tid att tävla Medelsvår. Det är egentligen inte JÄTTEstor skillnad. Den största skillnaden är bytena och det har vi ju jobbat mängder med. Och om det skulle gå åt fanders så är det ändå bara fyra sorters hinder eller så som har byten. Vi kände att det kunde vara läge att ge sig på det.Helt bakvänt mot hur vi brukar fungera så gjorde vi en väldigt seriös plan för detta. I planen ingick att vi skulle debutera på hemmaplan, därefter göra en tävling till tre veckor senare, därefter vara med i öppen klass på riksmästerskapet ytterligare två veckor efter det. Och om vi kände oss manade fanns det en tävling till senare på hösten. Fullt schema alltså.

Ett så fullt schema kräver naturligtvis goda förberedelser. Vi hade ju gått i sommarskola på lite olika sätt, men kände inför hösten att vi behövde lägga upp en ny strategi med mer regelbundna träningar. Problemet är att matte jobbar dagtid och fröken jobbar kvällstid, så vi hade väldans svårt att hitta tider som fungerar på mer regelbunden basis. Men så kom vi på den genialiska idén – morgonträning!

Att vi inte har tänkt på det innan är för att ingen av de inblandade är särskilt morgonpigg. Men ska man ha en seriös plan så måste man också vara lite seriös i sin träning. 

Vi kan snabbt konstatera att före klockan sju på morgonen har den Rosa Hästen inga öron. Hon kan också vid upprepade tillfällen ha ifrågasatt om matte är helt sjuk i huvudet som får för sig att träning klockan dum-i-huvudet inte bara är en idé, utan dessutom en bra idé. 

Eftersom matte misstänkte redan innan att det här kunde inträffa så började vi rida på morgonen några gånger innan vi blandade in fröken i det hela. Mycket riktigt så vande sig den Rosa Hästen vid att vara tvungen att jobba innan hon fick gå ut och roa sig med Flickflocken. Matte försökte övertala henne att det är skönare att kunna slappa på kvällen istället, men hon köpte inte riktigt det argumentet. Okej då. Hon gick i alla fall med på att gå ut ur stallet iförd sadel, även om öronen inte riktigt kom tillbaka förrän nån halvtimme senare. När vi väl hamnat i ett läge där vi faktiskt kunde trava utan att föra oss som en sur leguan med sadel och sned pilot så började vi boka in fröken för morgonmöte. Det kändes oerhört organiserat och strategiskt, och vi började komma framåt ganska omgående. Sen att matte lite hade glömt att man inte bara ska ta sig igenom fyra hinder med byten, man ska också ta sig igenom ett himla dressyrprogram… det hade vi kanske inte funderat så mycket över. Men vi började jobba med det också, och det rullade på riktigt bra. Vi kände oss redo inför höstsäsongen!


Comments

Lucka 17 – Den Rosa Hästen levlar upp, del 1 — 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *