Lucka 14 – Flest ben vinner

En grej när semestern tar slut och vardagslunken tar vid är att man faktiskt måste hitta metoder för att behålla motivationen. När mörkret drar in och allt sånt där. 

Den Rosa Hästens husse behöver motivation att löpträna trots höst. Den Rosa Hästens matte behöver motivation att rida ut trots höst. Den Rosa Hästen behöver egentligen inte motiveras särskilt mycket, hon är med på det mesta. Men matte kom på den briljanta iden att husse och häst kunde springa tillsammans. Matte bara glömde lite att den Rosa Hästen tycker att det är sopigt att springa tillsammans när det finns ypperlig chans att springa motsammans. Så det blev tävling. Det var kanske ingen av människorna i sällskapet som bestämde det, men den Rosa Hästen väger tyngst i såna här förhandlingar. Bokstavligt talat.

Det finns ju vissa grundregler i alla typer av löptävlingar. Till exempel är det fusk att använda gångarter som inte alla i startfältet kan nyttja. Därför blev det en travtävling, det kändes mest rättvist. Den Rosa Hästen höll med om det en liten stund, sen kom husse nästan ett halvt steg före henne och då blev det plötsligt en väldigt tretaktig trav, så att säga. Här ska ingen tvåbening komma och tro nåt, liksom. 

Sen svängde vi in mot den spännande backen, som är den Rosa Hästens favoritdel av hela utomhuset. Den där backen där man springer skitfort rakt fram. Det gjordes inte i trav, så kan vi säga.

Sammanfattningsvis i tävlingen mellan den Rosa Hästen och hennes husse så kan vi säga som så att den Rosa Hästen må ha kommit först, men blev grundligt diskad. Motivation: Det är inte tillåtet med galopp. Och det är verkligen inte tillåtet med hysteriskt fyrsprång där man sprätter grus i nyllet på sin medtävlande.

Men hon brydde sig inte så mycket om diskningen, hon var rätt nöjd ändå. Det viktigaste är inte att vinna, utan att komma först, som vi brukar säga.


Comments

Lucka 14 – Flest ben vinner — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *