Lucka 11 – En annan sommarskola. Typ. Heja Sverige.

Den andra sommarskolan vi var på i år kom ett par veckor efter den småländska. Den här gången behövde vi inte åka långt alls, eftersom sommarskolan var hemma hos oss, i vår vanliga paddock med vår vanliga fröken. Det som var lite ovanligt var att vi dels skulle träna fyra gånger på två dagar, och dels att våra kompisar kom och hälsade på från olika håll så vi hade en myshelg med våra vänner. Hurra!

I somras var det fotbolls-VM och just den här helgen var den dära viktiga matchen mot England. Så självklart kände vi att det var läge att klä på både oss och hästarna kläder efter situationen.

Den Rosa Hästen fick alltså släpa runt på flaggan igen. Matte har fått för sig att det är roligt. Det visar sig också att om den Rosa Hästen får gå som en glad giraff på enhandsfattning med flagga så kan hon byta galopp riktigt fint, i alla fall åt det lätta hållet.

Sen gick det kanske inte så himla bra för Sverige ändå just den här gången, men det var i alla fall inte på grund av att vi inte hejade ordentligt.

Dag två inleddes med att den Rosa Hästen fick långfrukost och matte tog en liten morgonsväng med den Grå Hästvalpen. Hästvalpen är lite av ett projekt som matte roade sig med under våren, han behövde lite extra support när han lärde sig att gå i verksamheten. Sen hade vi inte så mycket med varandra att göra ett tag, så det var trevligt att ta en svängom och känna in läget lite. Han har vuxit massor. Han fick till och med testa den stora grejen att gå från ena ridbanan till den andra. Det vill säga gå på gräs. Med ryttare. Vi visste kanske inte riktigt innan att det var en stor grej, men det var sannerligen inget att ta för lätt på.

Duktig kille.

Sen var det den Rosa Hästens tur. Hon har ändå vid det här laget kommit så långt att hon byter hyfsat. Därför var det dags att lära sig byta mer på rakt spår och angiven plats. Det var apsvårt, tyckte både matte och häst. Eftersom det ena bytet går lättare än det andra så gjorde vi så att vi gick på fyrkantsspåret i vänster varv, där vi först gjorde det enkla bytet från vänster till höger, så vi hamnade i förvänd galopp. Och sen när vi kom till ett hörn så bytte vi från den förvända till rättvända galoppen igen, det vill säga det svåra bytet. Eller ja, det var tanken att vi skulle göra så, men det blev mer ett byte åt det lätta hållet, sen en cirkusövning tillbaka igen. 

Vi testade även med att göra bytena lite tätare, så att den Rosa Hästen inte skulle få så mycket tid på sig att förbereda cirkusen. Genom att lägga bytena i vart fjärde språng runt hela banan tänkte vi lite smart att vi skulle komma runt det. Inledningsvis ledde det bara till att den Rosa Hästen lärde sig att räkna till fyra, men efter en stund hittade vi ordning och reda och lyckades byta åt båda håll utan dramatik. Med det var vi så nöjda att vi avbröt, trots att vi bara kommit halvvägs genom lektionen. Man ska sluta på topp!


Comments

Lucka 11 – En annan sommarskola. Typ. Heja Sverige. — 2 Comments

  1. Grå hästvalpen kommer från ett torrare klimat…? Gräs verkade lite misstänkt i alla fall. Det blev liksom mer klipp i steget när han äntligen nådde fast, grusig mark igen. 😀

    • Alltså gräs i hage är ok. Men att bli RIDEN på gräs? Sjukt konstigt. Det är som att behöva jobba sittandes mitt på buffébordet liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *