Lucka 9 – Småländsk sommarskola

På somrarna åker vi ibland iväg för att gå i skola någon annanstans några dagar. Lite som en sommarskola. Förra året var vi i Småland och i Skåne. I år hade vi också två sommarskolor, men den i Skåne hade fel datum för oss så det blev bara Småland som blev repris från förra året. 

Förra året åkte vi till Småland ihop med den Grå Mustaschlusen och hans matte, men de hade tyvärr en skadad fot i år och fick stanna hemma. Istället fick den Rosa Hästen en orange tjejhäst som granne, det tyckte hon var bra. Girl power och så vidare.

I den småländska sommarskolan får man träna både dressyr och WE, ett pass om dagen av vardera sort. I tre dagar. Det är jättemycket träning på en gång det. 

I år har vi ju haft strikt fokus på våra byten. Så dressyren på årets sommarskola var strikt inriktad påd et. Dels att vi skulle minimera mängden handstående per minut och dels att vi skulle få till en luftigare och snärtigare galopp för att lättare kunna byta galopp. Problemet visade sig ganska omgående vara att när vi får till en luftigare och snärtigare galopp för att lättare kunna byta galopp så är det också jättemycket roligare att stå på händer. Såatteh…När det kom till WE-träningen så ville matte träna på långsamt och organiserat. Den Rosa Hästen ville träna på fort. Vi kompromissade genom att träna på fort. Det är märkligt hur det blir, det där.Vi tränade även på jättefort. Ibland med flit, ibland inte. Den Rosa Hästen är ju väldigt positiv till speedmomentet, så att säga. För att inte tala om vad den Rosa Hästens svans är.
Men vår småländska sommarskolefröken var listig nog att få till att vi tränade på långsamt också. Lite i smyg, när den Rosa Hästen liksom inte märkte. Sammantaget så lyckades vi både göra byten utan kaos, galoppera elegant och organiserat samt genomföra WE-bana nästan utan handstående i alla fall ibland. Ett helt godkänt reslutat på en väldigt bra sommartradition. Vi längtar redan till nästa år. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *