Lucka 7 – En sorts utflykt

Den Rosa Hästen delar hage med tre andra tjejer, även kallade Flickflocken. Flickflocken är ett ganska mysigt gäng ändå. Oftast är det ordning och reda. Rangordningen är ganska stabil, den Rosa Hästen är ganska högt upp men inte högst i rang. Hennes uppgift brukar vara att se till att alla är glada. Det är fint det.

Ibland får Flickflocken för sig att trots att de har en hage stor som halva Bohuslän så är det dags att vidga vyerna och ta en promenad. Då finns det somliga i hagen (Inga namn nämnda, men tänk skärt) som egentligen inte tycker att det där med el är så himla farligt. Om man tar i lite går det dessutom ganska fort. Och så går Flickflocken ut på äventyr.

Nu är de flesta flickorna inte direkt såna som går på äventyr i onödan. De kollar mest om gräset är grönare på andra sidan.

Det är egentligen mest en av dem som inte är fullt så matfokuserad utan kanske lite mer äventyrsfokuserad. Och sådär mitt i sommaren kan det ju hända att det inte är så värst mycket äventyr utan har blivit lite tråkigt. Då får man fixa ett eget. Ingen ska komma och säga att den Rosa Hästen inte är lösningsorienterad!

Således kan det hända att matte hittar den Rosa Hästen längst bort av alla, där hon har fastnat med svansen i ett taggbusksnår, skrapat upp sin nos, inte har några som helst planer på att gå hem igen och på det hela taget är skitnöjd med sitt tilltag.

Såna dagar kan det hända att matte blir lite trött. Men bara lite.


Comments

Lucka 7 – En sorts utflykt — 3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *