Lucka 6 – Den sjätte

Idag är det den sjätte december. För exakt sex månader sen var det den sjätte juni. Då firar vi nationaldag. Den Rosa Hästen är ju visserligen portugis, men hon har stämplar i passet som säger att hon är lite svensk också numera, så hon fick också vara med och fira.

För att fira tränade vi lite WE ihop med den spanska märren med pilot. Det var roligt, så som WE allt som oftast är. Sen tänkte vi att vi skulle träna på att rida lite med svenska flaggan också. Dels för att det är roligt att rida med flagga, dels för att det kan komma en dag när vi behöver ha en flagga med oss på prisutdelningar. Plus att matte behöver träna på att rida med enhandsfattning ibland.

Den Rosa Hästen ville inte ha med flaggan att göra. Hon tyckte att den var superläskig.

Nu är det ju så med just den här matten att när den Rosa Hästen tycker att något är superläskigt så blir matte alldeles förskräckligt superjobbig. Den Rosa Hästen ska tävla WE, hon kan inte hålla på och bli rädd för saker bara för att de fladdrar lite. Det går faktiskt inte för sig.

Tio minuter senare ångrade den Rosa Hästen att hon någonsin fnorkat åt flaggan, eftersom det tydligen innebar offentlig utskämning istället. Suck. Dumma matte.

Men flaggan var i alla fall inte farlig längre.

Sen tränade vi på att rida prydligt på en hand. Det går ibland, om den Rosa Hästen får lov att vara lite slafsig i formen och matte kommer ihåg att inte tappa tyglarna när vi svänger. Småsaker bara. Kan väl inte vara så svårt att lösa eller?


Comments

Lucka 6 – Den sjätte — 2 Comments

  1. Rosa Hästen påminner väldigt mycket om min hund, kallad Fröken Fjolla.
    Oj, så mycket besvärligt det finns, och oj vad man behöver TÄNKA mycket hela, hela tiden!!
    Men i bland överraskar hon en totalt, vågar skälla ut folk som genar över tomten, och den stora älgkalven som spratt runt bland hallonbuskarna….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *