Lucka 5 – Den Rosa Hästen utmanar utomhuset

Den Rosa Hästen är liksom inte per definition en utomhushäst, utan har ju som vi alla vet vissa utmaningar när det kommer till att gå ut på tur. Nu har vi ändå lagt några års träning på det, och förutom att det ibland blir total cirkus så går det ändå bättre och bättre. Den Rosa Hästen är ju egentligen en ganska modig typ, hon är inte rädd för så värst många saker. Det är mer att utomhuset är så vansinnigt roligt och spännande att det ibland slår lite slint. När rosa hästar flyger och så vidare.

Hur som helst så tyckte matte nu i början av sommaren att det är dags att den rosa hästen blir vuxen och lär sig att gå ut på egen hov. Inte för att det inte är trevligt med sällskap, det är snarare alldeles förskräckligt trevligt (så länge de fattar vem som ska gå först. Ledtråd: Det är inte sällskapet.). Kanske lite för trevligt ibland, i alla fall när det vankas kapplöpning. Den Rosa Hästen är rätt snabb, och visar det gärna.

Hursomhelst så måste man även kunna gå ut ensam när man är en Duktig Häst. För det har matte bestämt. Inte alldeles ensam naturligtvis, det hade sett ut det. Matte är ju med såklart. Men matte kommer ju ingenstans om inte den Rosa Hästen går dit först, så matte räknas typ inte.

Vi har gått runt grannens åker själva förut, men då har vi sett Hemma hela tiden så det är inte så läskigt. Nu hade matte plötsligt stora planer på att vi skulle gå utom synhåll från Hemma och dessutom gå i Skog. Den Rosa Hästen blev lite förvånad först när vi tappade kollen på Hemma, så hon frågade artigt om matte egentligen hade någon koll på vad vi höll på med. Men det hade matte, så då gick hon snällt vidare i angiven riktning. Förvånansvärt snällt faktiskt. Det visade sig ganska snart att den Rosa Hästen är väldigt mycket tamare i utomhuset ensam än när hon är i grupp. Det är ju värt att notera.

Saker som den Rosa Hästen inte är rädd för: Bilar, traktorer, bilar med skramliga släp, båtar i vatten, cyklar, män som skyfflar grus, rådjur som hoppar rakt ut i vägen framför oss, katter och brevlådor. Och den här grejen:

Saker som den Rosa Hästen är rädd för om vi nu nödvändigtvis måste prata om det: Grannarnas soptunnor. Sarkastiska fåglar. Båtar på land. Pyttesmå gruskorn som man råkar sparka på med bakfötterna så de rullar upp framför en lite som en attackerande dödssten.

Vi har så att säga lite att öva på. Men annars går det bra. Vi kan springa både långsamt och fort och den Rosa Hästen lyssnar på matte i alla fall oftast. Det var ju lite praktiskt. Det är också praktiskt att när vi ser Hemma igen så kan vi traska lugnt och fint hemåt, istället för att behöva tävla med nån om att komma Först.

Det ska nog bli ordning och reda på det här med.


Comments

Lucka 5 – Den Rosa Hästen utmanar utomhuset — 3 Comments

  1. Men hahahahaha vem f-n hade inte blivit skräckslagen av HitlerhälsandeGubbeAvhuggenPå Mitten och dessutom iförd varselväst. Duktig rosa häst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *