Tusenmilaservice

Innan vi åkte till Eurohorse i februari så provade vi ju en mössa på den rosa hästen, och hon blev kränkt i vänsterörat. Väldigt kränkt faktiskt. Och det har liksom inte riktigt gått över, det är någonting som stör det där örat ibland. Det har även varit tendenser innan mössincidenten, men nu blev det liksom ganska mycket. Och man kan inte ha ett öra på svaj hur som helst.

Veckan efter tävlingen så hade vi ett lite lugnare schema, så matte tyckte att det var hög tid att boka in den årliga tusenmilaservicen för den rosa pansarvagnen. Och när vi ändå hade en veterinär på plats så bokade vi in en öronkoll också. Bara för att. Det är ju inget jättefel på örat som så, det bara pekar lite i konstiga riktningar ibland.

Den rosa hästen var faktiskt inte ett dugg intresserad av tusenmilaservice. Speciellt inte när den inleddes med att hon fick en lampa i örat. Matte försökte trösta henne med att det var för att kolla om hjärnan var kvar eller om det skulle lysa ut genom det andra örat, men hon blev mest kränkt av den kommentaren.

Veterinären såg inget uppenbart fel på örat, men tog ändå lite prover för att utesluta läskigheter.

Sen gick vi vidare i serviceprotokollet med att göra en tandkontroll. Den rosa hästen var kränkt. Här går man och vinner en jätteviktig grej, och tacken för det är att man får ett tandläkarbesök och en lampa i örat??

Eftersom hon är en snel hest och dessutom känslig för lugnande så fick hon väldigt lite innan tandkollen. Tillräckligt för att fortfarande kunna bli arg, men inte kunna göra något åt det. Bah.

Dessutom fick hon sin vaccination också. Som om det inte vore nog med allt annat liksom.

Angående tändernas status så såg de jättefina ut. Fick nån kant raspad men inga stora grejer. Dock fanns det tecken på att något har tryckt lite mot kinderna, och matte räknade ut att det nog är hennes fina portugisiska träns som är lite för tungt. Eventuellt kan det också påverka örat?

Så nu ska den rosa hästen spara sin veckopeng ett tag så hon kan köpa sig ett nättare träns med anatomiskt nackstycke. Så får vi se om det kan göra skillnad. Det är inga jätteproblem hon har, men matte är en ganska hönsig matte och vill det bästa för den rosa hästen. Så kan det gå.

Öronproverna kom förresten tillbaka utan att visa något mystiskt. Och hjärnan satt kvar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *