Lagom roligt

Den rosa hästen tycker att en del saker är roligare än andra. Bli borstad på frambenen = inte roligt. Göra galoppombyten = roligt. Gå ut när det regnar = inte roligt. Träna Working Equitation = roligt.

Sådär är det ju lite för oss alla. Man gillar vissa grejer mer än andra. Grejen är hur man hanterar det hela.

Den rosa hästen är en extremt extrovert individ med oerhört mycket känslor. Det är så att säga svårt att missa vad hon tycker om saker och ting. Så när något är “inte roligt” så är det sura öron, sparkiga bakben, arg svans. Det kan ju vara lite tröttsamt för all del, men vi lever i ett land med yttrandefrihet och det är faktiskt fullt tillåtet att uttrycka sina åsikter.

Problemet uppstår snarare i andra änden av spektrumet. För när den rosa hästen tycker att något är roligt så blir det så väldigt roligt. Sådär “galoppera på tvären med öron och framhovar som högsta punkt”-roligt. Och det är ju för all del trevligt att den rosa hästen kan uppskatta saker, men det blir lite av ett problem när matte försöker vara seriös och den rosa hästen fladdrar runt som en överexalterad hundvalp efter fyra espresso.

Ni som följer oss på andra sociala medier vet vid det här laget att vi om två veckor ska vara med på Svenska Mässan vid Eurohorse i samband med Gothenburg Horse Show, där vi ska visa WE. Tanken är att vi ska göra det på ett lugnt och stillsamt sätt. Problemet är att när den rosa hästen var skadad så fick hon inte träna WE på flera månader. Så nu när vi är igång igen är det så roligt att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Detta i kombination med att vi numera tränar mot medelsvår och därmed använder oss av det näst roligaste i hela världen (galoppombyten) gör att våra träningspass just nu mest liknar någon typ av uppvisning i trickflygning.

Eller så är det bara så att den rosa hästen har glömt hur WE fungerar och tror att det är någon typ av bowling. Den som välter mest grejer vinner, eller?

Matte har nu någon sorts teori att om vi mängdtränar så blir det inte riktigt lika hysteriskt kul. Vi har haft samma teknik med bytena och det har ändå fungerat till viss grad. Även om bytet blir lite hejsan hoppsan så hamnar vi inte längre i nästa kommun efteråt. Så det tyckte matte verkade rimligt att göra med WE-hindren också. Därför rider vi nu WE varje dag, i olika omfattning. Från enstaka hinder till hela banor.

Vi har nu gjort det i åtta dagar. Det har inte fungerat hittills. Förmodligen för att det finns så väldigt många olika WE-hinder och att de alltid står på olika platser. NY GREJ VARJE GÅNG!

Mycket av vår ridning just nu går ut på att matte djupandas, sitter still och väntar på att det ska bli vår på den fnoskiga vintertramsiga rosa isbrytaren ska tagga ner några hekto.

Idag red vi tillsammans med fröken och VM-ponnyn. Den rosa hästen var i toppform. Vi hade som målsättning att inte välta något. Det misslyckades ganska omgående efter att den rosa hästen bestämde att man inte behöver ta ut svängarna i slalom så mattes knän får plats. Lite OS-style. Problemet är att våra slalompinnar inte sitter fast i marken. Nåväl.

Efter att vi hade spårat ur tillräckligt och hoppat runt på tvären så tröttnade fröken på cirkusen och talade om för oss hur man gör. Och plötsligt kunde vi göra både tre tunnor och parallellslalom med rena byten utan problem. Dessutom gjorde vi vid två tillfällen helt klockrena piaffer. Det sistnämnda var för all del inte meningen, men ändå.

Av detta kan vi dra följande slutsatser:
A) Om människan rider bättre går hästen bättre.
B) Träning ger resultat.
C) Att ta hjälp av tränare är så gott som alltid rätt sätt att lösa sina problem.

Det är ju sjukt irriterande. Inte för att det kommer som några nyheter, utan för att det är så det är. Vi vet att det är så. Och det är så.

Nåväl. Den rosa hästen var oerhört nöjd med sig själv som hade lyckats trassla alla benen på rätt ställe. Dessutom fick hon kaka efteråt. Formidabelt, på det hela taget.


Comments

Lagom roligt — 6 Comments

  1. Det kommer att bli jättebra, ni kommer att toppa formen just rätt dagar. Fasen att jag inte skall dit och titta iår

  2. Här är det matte som tycker att saker är roliga/mindre roliga. Mellis gillar allt på en hyfsat lagom nivå. Lycka till på Eurohorse! Kommer att gå jättebra! Vi kanske kommer och hejar 🙂

  3. Eftersom jag är så omodern så att jag inte har instagram (än) så undrar jag när ni kommer att visa upp er på Eurohorse.
    Planerar att åka endast för att få se Rosa hästen in action och ev. handla lite saker vi inte visste att vi behövde 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *