Rattlebutt

Har ni hört talas om rattlebuttsyndromet?

Ni vet när man går ut i hagen när det är nån plusgrad sådär och lite gött lerigt? Så får man fin blötlera i svansen. Det är grejer det.

Sen kanske det är februari på västkusten och den svenska vintern attackerar under dagen, så det liksom fryser till. Och blötleran blir is. Då kan det hända att det liksom rasslar. Ute tänker man inte så mycket på det, och i stallet finns det ju mat, men när man gör sin tjusiga sväng in genom ridhusdörren och det helt plötsligt rasslar om hela häcken på en. BERGIS EN SKALLERORM!!!

Det syndromet kallar vi för rattlebutt. Det är ganska dramatiskt. Vi hade ett sånt anfall idag. Men det gick ändå att komma över hyfsat, för matte hade ställt fram ett par WE-hinder, och då är det svårt att tänka på annat liksom.

I alla fall ända tills den rosa hästen fick is i morrhåren och hoppade baklänges som att någon hade elchockat henne i nyllet. Och baklänges blev ju rakt in i skallerormen igen.

Det blev lite rörigt där ett tag, det blev det.

Verkligen världens sämst integrerade EU-migrant.


Comments

Rattlebutt — 8 Comments

  1. OMG! Vinter igen! På riktigt! Och is i morrhåren OCH i svansen! Inte lätt att vara en rosa tunnskinnad häst då… 😂

  2. Stackarn, is överallt. Jag håller med Ninja, kom upp till norrland, här har vi 12 minusgrader och snö. Då slipper man lömsk is i svansen. (Finns en risk att hon blir till en isglass hela hon, men det rasslar iallafal inte…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *