Den rosa hästen i trygga händer

Matte hade inte direkt någon semester i somras. Matte ska ha semester nu istället. Eftersom ingen jävel vill vara på svenska västkusten i januari. Så därför ska matte åka söderut över vintern, så att säga. Lite som en flyttfågel.

Men nu är det ju så att om man har en rosa häst så kan man inte bara ge sig iväg hur som helst. Hur skulle det se ut? Lämna den rosa hästen alldeles åt sitt öde?


Vanligtvis när matte åker bort så kan den rosa hästen passa på att jobba extra på ridskolan eller ha lite ledigt eller så. Men just såhär års är det uppehåll på jobbet nästan helt, och eftersom hon just har haft en högst oplanerad bakbensvila så är det inte direkt läge att ligga på soffan och käka praliner i tre veckor. Speciellt inte som vi har äventyr på gång i februari. Därför ska den rosa hästen ha lite olika hästvakter. Dels har hon en tillfällig lånehusse som hon känner sen tidigare som ska komma några dagar i veckan. En dag i veckan ska hon gå till jobbet som vanligt. 
Sen har matte sett till att den rosa hästen blir extra kontrollerad minst en gång i veckan av mattes nya ridinstruktör. 

Vi tränade för den nya instruktören idag. Det var helt seriöst kanske den svåraste träningen vi har gjort. Portugiserna har ingenting att komma med mot en instruktör som kräver byte av gångart ungefär var fjärde meter, ger oss i uppdrag att rida varm och hög skritt, trav baklänges och lång galopp åt andra hållet, samt är på matte som en igel om att hålla ihop hälarna. Puh.

Men vi kan vara säkra på att den rosa hästen är i trygga händer. 


Bloggen kommer att vara ledig så länge matte är borta, men ni kan alltid hänga med matte via @fnork.se på Instagram som vanligt. Så hörs vi här igen framåt februari. 


Comments

Den rosa hästen i trygga händer — 4 Comments

  1. Grattis matte och Rosa Hästen till att ni har hittat en instruktör som verkligen höjer ribban 🙂 Trav baklänges tror jag att vi ska börja träna. Trevlig semester!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *