Lucka 19 – Den rosa dårfinken

Matte var väldigt tydlig med den rosa hästen, om hon ska få fortsätta galoppera så måste hon uppföra sig i övriga gångarter. Annars blir det inget med det.

Idag red vi runt i ridhuset som vanligt. Den rosa hästen ruskade på huvudet redan på långa tyglar i framskrittningen. Det är verkligen inte att uppföra sig. Så fort matte tog tyglarna var hon redo som en stridshäst på slagfältet och försökte bege sig iväg alldeles genast. Att det är viktigare än någonsin att hon värmer upp ordentligt hade hon ingen som helst förståelse för.

När vi hade ridit i kanske bara fem minuter så fick vi sällskap i ridhuset av fröken och en barnhäst. När barnhästar är med är det viktigare än någonsin att vuxna hästar uppför sig. Och det vet den rosa hästen mycket väl. Sen ifrågasatte hon kanske ifall hon verkligen räknas som vuxen, men med tanke på att hon fyller tvåsiffrigt om ett par veckor så kom hon faktiskt inte undan med den filosofin. Och hon är ju en seriös häst, när hon har en viktig uppgift så tar hon den på allvar. Så hon var snäll tanthäst en stund och skötte sig fint så att barnhästen kände sig trygg. Men vi höll oss i skritt och trav av förklarliga skäl. Inte minst för att den rosa hästen såg till att påminna matte om hur det är EGENTLIGEN, genom att ruska på huvudet varje gång matte la till vänsterskänkeln.

Små barnhästar rids ju inte lika länge som rosa vuxenhästar, så efter en halvtimme blev vi ensamma igen. Då var det ett bra läge att galoppera, tyckte den rosa hästen som började studsa runt som en idiot i samma sekund som fröken stängde dörren bakom barnhästen.

Matte kände väl lite att det inte var så mycket att be för. Vi måste ju komma igång innan återbesöket hos veterinären. Så det var bara att hålla i sig. Matte hade försökt vara strategisk och ta hoppsadeln. Den rosa hästen tog det bokstavligt.

Trots allmänt tramsande var vi ändå marginellt stabilare än igår. Antagligen mest för att matte var mer beredd. Men det vore väldigt, väldigt skönt om den rosa hästen snart kunde få klartecken att gå ut i den stora hagen och leka med sina tjejkompisar på dagarna.


Comments

Lucka 19 – Den rosa dårfinken — 1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *