Lucka 18 – Full fart framåt

Idag var äntligen den stora dagen kommen. Bättre än julafton, större än livet självt. Den rosa hästen skulle äntligen få börja galoppera igen!


Det var faktiskt en väldigt väl vald dag att börja på. Den rosa hästen var lugn och nöjd, nästan lite mentalt utmattad efter kadriljen igår. Lyssnade på hjälperna, vilade på steget, kändes riktigt mycket som sig själv igen när vi värmde upp. Det var fint det. Med tanke på hur de senaste veckorna har sett ut liksom. Kadrilj är bra till mycket, kan vi konstatera.

Så det var riktigt harmoniskt en lång stund. Tills matte fattade galopp. Då gick det över.

Vi skulle galoppera fyra varv, 2×1 varv åt varje håll. Det gick såhär:

Första varvet, åt höger: Den rosa hästen inleder med att göra ett litet lyckligt skutt precis när matte fattar galopp, sen galopperar hon prydligt hela vägen runt även om hon inte riktigt orkar hålla ihop formen. Men det är okej att vara lite giraff när man är otränad.

Andra varvet, åt vänster: Den rosa hästen börjar ladda så fort matte byter varv i traven. Hon är inte dummare än att hon fattar att får man göra åt ena hållet så kommer man få göra åt andra hållet. När matte lägger på galopphjälperna lägger hon kanske sitt största bocksprång någonsin. Eftersom vi är vända mot spegeln får matte se spektaklet i direktsändning, så att säga, och kan konstatera att det blir ganska mycket luft mellan matte och häst. Lyckligtvis är bocksprånget rakt upp, så med gravitationens hjälp landar matte på den rosa hästen igen efter den egna flygturen och vi kan galoppera vidare. Ganska civiliserat, även om det går fortare och fortare hela vägen.

Tredje varvet, åt höger: Den rosa hästen fattar inte galopp, hon jämfotahoppar iväg i någon sorts tvåtaktig terre-a-terreliknande sprattelgrej. Det tar ett kvarts varv att sortera ut det. Resten av varvet springer den rosa hästen som en lycklig amfetaminpåverkad iller och ruskar på huvudet.

Fjärde varvet, åt vänster: Den rosa hästen bockar iväg ungefär en kvarts sekund innan matte hinner ge kommando. Det tar halva varvet innan vi får stopp. Matte skäller lite på den rosa hästen som fnittrar som en förälskad skolflicka. Sen galopperar vi nästan i tretakt den andra halvan men avslutar lite i förtid när den rosa hästens framben plötsligt är så långt upp att matte ser leran på hovarna.

Sen fick den rosa hästen inte galoppera mer idag. Eftersom matte är ortodox nog att vilja fira jul utan gips.

Men luggen fick rätta snitsen efteråt!
(Och ja, luciakronan var med idag också.)

På’t igen imorgon! Om den rosa hästen går med på att träna upp sig utan att förvandlas till en dårfink.


Comments

Lucka 18 – Full fart framåt — 5 Comments

  1. Jag är djupt imponerad av mattes mod när det gäller igångsättning. Själva kunde vi inte uppträda civiliserat i skritt på gamla vanliga vägen. Medpromeneraren fick stoppa trafiken medan vi, Mellis och jag, försökte få ner benen på marken igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *