Lucka 12 – Dagen idag och favorit i repris

Just när det gäller historien kring det skadade benet, konvalescens, vila igångsättning etc etc så har bloggen nu kommit ikapp verkligheten. Vi väntar tålmodigt på återbesöket strax före jul. Eller ja. Tålmodigt är kanske lite att överdriva det hela.

Den rosa hästen är inte så tålmodig. Hon vill galoppera helst igår. Hon har visserligen redan kommit igång med passage på asfalt och baklängesgalopp, men det är inte riktigt samma sak.

Matte är inte heller så tålmodig, även om matte ännu har en nyans mer behärskning än somliga andra. Mattes otålighet hänger helt enkelt på att när den rosa hästen inte sprattlar, bockar eller tramshattar sig så är hon helt fantastisk. Hon är mjuk i kroppen och supermotiverad att komma igång. Mellan utbrotten när hon inte riktigt kan hantera sig själv så är det rena lyxresan för matte. I våra sex minuter i trav. Det är svårt att hålla sig ifrån mer arbete.

Det senaste dygnet har det kommit snö. Den rosa hästen är inte så bra på snö. Hon är generellt sett inte så bra på vinter. Idag var det dessutom första gången på året som det var is-i-morrhåren-kallt. Det är jävla kallt det.

För att inte upprepa oss alltför mycket i ämnet, så väljer vi idag att ge er en favorit i repris – den rosa hästen och den svenska vintern. 

Man hade kunnat tänka sig att något har förändrats på de två år som gått sen bloggen rapporterade om den rosa hästens vintervanor. Men nej. Det är samma lika fortfarande. Västkusten har för lite vinter för att hinna vänja sig, helt enkelt. Men det är nog lika bra det, egentligen.

 


Comments

Lucka 12 – Dagen idag och favorit i repris — 4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *