Be prepared

Vi tog lite semester här ett tag, först var matte bortrest och den rosa hästen latade sig i hagen, sen började vi våra respektive jobb och fick vara seriösa litegrann. Men det blev snabbt tydligt att en tillvaro med så lite äventyr är inte rätt grej för oss, så vi tog oss samman och började ladda inför nästa äventyr istället. Och det är ett riktigt stort ett.

Just nu pågår EM i en väldig massa ridsportgrenar i Göteborg. Det är hoppning, dressyr, paradressyr, körning, mässa och shower. Det är i det sistnämnda vi kommer in. Vi ska göra en liten show och en stor show. Matte är nervös inför mängden logistik som det innebär att få in en rosa häst till Heden utan kaos, och den rosa hästen tycker att det här låter misstänkt mycket som att hon kommer att vara tvungen att bada innan (hon har helt rätt i det).

Man skulle kunna tänka sig att det räcker med att träna ordentligt och rida snyggt för att göra något sånt här, men nej. Det är för all del en bra början (trots att vi knappt behärskar något av det), men det tillkommer typ en miljon andra faktorer. Det ska vara program, ackrediteringar, slottider, uppstallning, hitta till rätt plats på rätt ställe, fixa till hinderparken, tvätta hinder, leta rätt på tjuren som har stått på vinden och ser ut som en tjur som har stått på vinden (han ska också bada innan han får åka någonstans) och så vidare.

Matte är lite fnorkig för det här. Den rosa hästen är astaggad, hon tycker att det är en formidabel grej att samtliga ridpass är WE. Varför har vi det inte alltid så?

Tanken är att vi ska visa LA-nivån på den stora showen. Det tycker den rosa hästen är trams. Hon har nämligen lärt sig byta galopp. Så nu tänker hon byta galopp. Matte tycker inte att hon ska byta galopp. Det är lite kängurusport över det hela, kan man säga. Tur att det är andra med som har mer ordning på grejerna. På träningen i söndags fick den rosa hästen springa bakom en liten vit häst, då var hon plötsligt riktigt tam och civiliserad.

Är det någon som vet om man får ha en liten vit häst som springer före i parallellslalom på tävling också?

Nåväl. Det blir nog kul det här.

Råkar ni befinna er i Göteborg i veckan så är vi där följande tider:
* Mässpaddocken på Heden (nr 17) klockan 20.00-20.30, läs mer här.
* Tävlingsarenan på Heden (nr 6) på lördag 10.00-12.00 (vårt inslag är ca 10.30), läs mer här.

Ses vi där?


Comments

Be prepared — 12 Comments

 1. Hemma och är hundvakt åt en som skall dit, så jag kommer endast vara där i tanken. Men matten skall jag be att hon vinkar.
  Det kommer att gå jättebra! Rosa kommer att älska att stå i fokus. Och då är hon ju redan där, i fokus.
  Vink, vink.

 2. Som Team chasing fast WE, kan det vara något? Ni kan uppfinna en helt ny gren, liksom? Med vita hästen först?

 3. Typiskt att man bor vid fel kust, och dessutom nästan hundra mil bort. Jag får önska er lycka till hemifrån tevesoffan istället

 4. Åhh, har redan gjort mitt Göteborgsbesök (mån-ons), så himla typiskt, hade ju varit så roligt att se er!!!

 5. Så roligt det var att “träffa” dig och den rosa 🙂 Blev jätteintresserad av WE och tänkte be dig om lite hjälp. Jag pratade med både den lilla vita hästens matte och den stora brunas och den brunas sa att hon hade träningar i Borås hos en tjej som heter Jenny Lee. Har du möjlighet att hjälpa mig med kontaktuppgifter? Vi undrar också vart den blåa tog vägen? Den var liksom lite överallt och borta när vi skulle hälsa i paddocken efter er uppvisning. Vi blev lite oroliga över att den kanske galopperat ut på maratonbanan eller nå´t 🙂 Hälsa den rosa att hon var jätteduktig och väldigt stilig!

  • Den blå hästen blev tvungen att gå ut och andas i en papperspåse efteråt, han har lite anfall av prestationsångest. Men han mår finfint!
   Självklart hjälper jag till med kontaktuppgifter till Jennyann! Om du har facebook så skicka ett meddelande till Den Rosa Hästen där, eller sök upp gruppen som jag tror heter “WE i Borås” eller liknande. Har du inte Facebook så säg till så hör jag av mig via mail 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *