Skånsk Sommarskola – Dag 0+1

En dryg vecka efter att vi kom hem från den småländska sommarskolan var det dags för nästa äventyr – sommarskola i Skåne! Med skokaoset från veckan innan i färskt minne så fick den rosa hästen utegångsförbud av sin elaka matte dagen innan vi skulle åka, så att hon skulle behålla alla skorna på. Hon hämnades omedelbart genom att plocka av sig en sko i paddocken istället. Suck.

Nu hade vi sån tur att hovis kom till stallet morgonen efter, och vi behövde inte lasta och åka förrän senare på dagen. Så det löste sig ju smidigt. Tack och lov.

Sen packade vi alla våra saker och åkte söderut. Den rosa hästen är ju numera ganska blasé på det här med att resa långt, så hon tog det lugnt. Hon var lite sur för att matte hade fipplat in hennes matsäck i småmaskigt hönät, men är det så det ska vara så JAHA då.


35 mil åkte vi, det tog fyra och en halv timme. Eftersom det var så långt så åkte vi dagen före aktiviteterna startade, så att vi båda skulle slippa gå upp klockan dumihuvet för en gångs skull. Det kändes som en bra strategi, speciellt när den rosa hästen vid ankomst kunde gå ut och sträcka lite på sig i en hage och ta det lugnt istället för att behöva prestera med en gång.


Hon är så att säga inte så svår att ha med sig direkt.

I stallet fick hon en hörnlägenhet med vattenkopp. Tyvärr var det inte en lika rolig (lättpåverkad) vattenkopp som veckan innan, men det är svinn man får ta. Det gick att slafsa i den ändå. Hon fick sova ensam i stallet, men verkade ta det med ro. Det gick såna där campinghästar utanför som hon kunde prata med, plus att matte hörde henne inifrån huset och kunde rycka ut vid krissituationer. Inga sådana uppstod, det var lugnt och tyst hela natten.

När vi var på den småländska sommarskolan hade den rosa hästen svårt att äta ordentligt. Istället drog hon runt maten i boxen och stökade till. Därför fick hon en lite mindre portion löst och resten i hönät den här gången, för att hålla lite ordning. Den smarta planen besvarade den rosa hästen genom att göra ett hål i hönätet och dra ut all maten. Inte för att äta, utan för att dra runt i boxen och stöka till. Suck.

Troligen hade hon ägnat en stor del av natten åt det, alternativt hålla vakt i sin ensamhet, för när det var dags för oss att rida det första dressyrpasset så var den rosa hästen trött. Om det var sömnbrist, lång resa i benen eller annan orsak låter vi vara osagt, men hon kändes inte det minsta som vanligt. Den skånska dressyrfröken var ny för oss och det är ju alltid lite svårt att visa sig på rätt sätt och få bra råd när hästen inte riktigt har lust, men vi tog det ändå rätt lugnt och kunde ta ett lite mjukare pass som passade trött häst bra.

Efteråt gick vi ut en sväng alldeles ensamma och tittade på Skåne. Den rosa hästen tyckte att det var föredömligt lite träd (bara ett, och det gick att gå runt!). Matte tyckte att det var föredömligt mycket blommor i vägkanterna. Lagom avancerat.


Sen fick den rosa hästen sova. Vid det här laget hade övriga hästar anlänt till sommarskolan, så hon hade sällskap i stallet och kunde ta en rejäl siesta över lunch.

På eftermiddagen var det dags för WE med skånska WE-fröken. Den rosa hästen inledde med att vara ganska omotiverad trots siesta, och matte blev lite orolig. Vi testade med den rosa hästens favorit, sprattel i parallellslalom, men det blev mest trassel och pannkaka. Var den rosa hästen för trött? Var hon sjuk? Vad pågick egentligen?

Matte frågade den rosa hästen om hon möjligen kunde komma igång lite och sluta släpa fötterna efter sig. Inte minst för att slippa tappa skorna. Den rosa hästen frågade om det verkligen var nödvändigt. Matte svarade att det var det. Då kvicknade den rosa hästen till minsann. Eventuellt lite väl mycket. Vi fick istället lätt spader och hade rosa häst överallt. Skånska WE-fröken gav oss lätta övningar så den rosa hästen skulle få känna sig som en expert, vilket hon tog tillvara på av hjärtans lust. Det blev faktiskt riktigt bra. Full flöjt ba!Hon behövde bara bli lite påmind. Sen var hon pigg och glad, gick några timmar i hagen på kvällen och somnade sedan gott i sin lånebox. Trodde matte i alla fall…


Comments

Skånsk Sommarskola – Dag 0+1 — 5 Comments

  1. Mäh!! Cliffhanger??! Det är inte ok att lämna sina fans på det viset. Då får man stiga upp klockan dum i huvudet varje dag och sladda in på bloggen för att kolla läget tills läget har blivit utan cliffhanger igen. 🙂

    • Håller med föregående talare. Cliffhangers funkar bara när man gjort sista rycket innan ledighet och kan läsa dem i följd vid samma tillfälle. ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *