Den rosa hästen blir dressyrhäst

Ja, alltså. När vi satte upp våra nyårslöften i början av året så ingick det ju att vi skulle starta i en dressyrtävling. Och eftersom vi är som vi är så har vi anmält oss till tre. På en månad. Här gör vi inget halvhjärtat.

Man kan ju tänka sig att det inte skulle vara något problem för oss att ramla runt en LC för all del, men dessvärre är det inte riktigt så okomplicerat som det verkar. Den rosa hästen är från Portugal och blev där inriden på klassiskt portugisiskt vis, med dito huvudlag. 

När man tävlar dressyr i knatteklass så måste man ha tränsbett. Det tycker den rosa hästen är supermysko. Matte, som är lite trögfattad, trodde för all del att den rosa hästen bara var negativ och behövde skärpa sig lite. Det var först när den rosa hästen förklarade med all önskvärd tydlighet som matte begrep vad som stod på; den rosa hästen fattade inte. Såklart. Eftersom ett tränsbett har en helt annan inverkan än ett portugisiskt stångbett. Matte kan sitta och dra i olika riktningar hur mycket som helst, om ingen förklarar för den rosa hästen vad som gäller, hur ska hon då kunna göra rätt?

Så, efter att matte hämtat sig från den skammen kommen av dålig mattighet, så backade vi tillbaka till början. Vi fick helt enkelt göra någon sorts grundläggande inridning på träns. Och eftersom den rosa hästen behöver tid på sig att smälta saker så har det får ta sin lilla tid. Vi har gjort det i perioder, nån vecka här och där, och nu börjar den rosa hästen tycka att tränsbettet är ganska trevligt. Även om hon inte är helt säker. Men okej. 

Nu hade vi kunnat hålla på ett halvår till och peta i detaljer, men äh. Orka. Så vi åker ut och testar istället. För säkerhets skull är den första en P&R, så vi slipper få  officiellt resultat ifall den rosa hästen glömmer hur man gör och börjar hoppa dressyrstaket eller nåt. En sorts genrep, kan man säga. Det blir nog bra med det. 

Eftersom nämnda genrep går av stapeln imorgon så har dagen idag präglats av förberedelser. Vi red upp våra program för fröken, som gav oss ok-stämpel. Det är alltid steg ett. 

Sen fick den rosa hästen frisyren fixad. Det gillar hon, även om hon ser ut som en discostjärna från åttiotalet under tiden. 

Därefter är det egentligen dags för bad. Men den rosa hästen var hyfsat rosa, så matte bestämde att det räcker att tvätta strumporna lite med en svamp. Det tyckte den rosa hästen var fruktansvärt. Hon hatar att tvätta fötterna. Hon blev synnerligen kränkt av det hela.

Nåväl. Det blir nog kul det här. Antingen för oss eller för publiken. Det återstår att se. 


Comments

Den rosa hästen blir dressyrhäst — 8 Comments

  1. Man bara MÅSTE älska rosa häst med vidhängande matte. 😍💝💝Detta kan bara gå bra. Lyckospark där bak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *