Hoppfullt nyår

Okej, vi ska prata om nyårslöften och grejer, men vi måste runda av 2016 först. 

Den rosa hästen fick ju en alldeles ny, välsittande hoppsadel häromdagen. Det har vi inte haft någon förut, vi har hoppat i dressyrsadel eller en illasittande hopp. Så det var nytt. Den rosa hästen blir ofta förvirrad av nytt. Vid ungefär tredje språnget fattade hon att hon bokstavligt talat hade ryggen fri och firade det med att ta i så mycket att matte höll på att få fira nyår på månen. 

Sen blev det oordning. Den rosa hästen behövde hitta en bra hoppteknik som innefattade lagom mycket rygg. En del hästar har talang för det där och gör det naturligt. Den rosa hästen har väldigt många talanger, men hoppning är inte en av dem. Så det blir inte så naturligt. Hon måste använda sin intelligens för att komma på vilket som är bästa sättet. Trial and error!

Vi testade känguru…


Vi testade att tappa ett bakben…


…och sen hittade vi det igen!

Vi testade att hoppa bredvid hindret istället för över (här var det farligt nära att matte fick käka grus, vi tackar den nya sadeln för att det inte blev så)…

…och här vet vi ärligt talat inte riktigt vad vi gör (men det är i full fart).

Nåväl. Det gick lite bra också, när alla de rosa benen samarbetade med resten av hästen. Duktig tjej!

Det viktigaste är att man har roligt, och det hade hon i alla fall!

Dat ass!


Comments

Hoppfullt nyår — 4 Comments

  1. Vilka bilder. Många versioner av trial. Å några error. Man måste ju fundera över hur landningen kändes på bilden med tre! ben i marken och ett över hindret. Bildserien resulterade i ett (igenkännande) gapskratt och gamla minnen av liknande erfarenheter dök upp ur den grumliga damm där slika minnen döljs. Fotografen skall också ha all heder. Vilka stilstudier. När man vet hur svårt det kan vara att ta bild på hoppande häst.
    Väldigt god fortsättning tillönskas. ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *