Tre saker om 2016 – en sorts nyårskrönika

Tre saker vi gjorde under 2016 som vi aldrig hade trott på om någon förutspått dem under 2015:
1. Matte köpte den rosa hästen, vilket på ett besynnerligt sätt ledde till att den rosa hästen nu äger sin matte även på papper (ingen ska tro att det går till på något annat sätt här, det blev fullkomligt klart senast igår när den rosa hästen befallde sin människa att klia henne på manken istället för att borsta pälsen).
2. Vi vann debuten i LA:WE. Vi såg med viss skepsis på idén att ens starta i LA överhuvudtaget, och så gick vi och vann. Det är ju supermärkligt.
3. Vi red för två olika portugiser på en och samma helg utan att dö, men ingen av oss kunde stå rakt på en vecka efteråt.

Tre saker vi testade för första gången under 2016:
1. Beridet bågskytte. Himla vansinnessport. Men kul!
2. Åka på Pay&Jump och hoppa en hel bana. Kan eventuellt vara en av de konstigaste grejerna vi har gjort, enligt den rosa hästen. Det gick ganska bra, ett nedslag i varje runda. Vi måste prova igen till våren!
3. Galopp genom vatten. När det kom så mycket regn att inte ens den väldränerade utebanan hann med att dränera, utan halva banan låg under vatten. Och matte tänkte att vi rider på andra halvan. Och den rosa hästen tänkte att hon var en sjöhäst och sulade iväg genom sin nyfunna badsjö som en fälttävlanshäst i Rio.

Tre saker på den rosa hästens shit list:
1. Borstar på frambenen.
2. Hästar som försöker springa förbi henne när hon galopperar i naturen. De hamnar i en relativt intensiv shitstorm av rosa aggression. Fråga Göran, han har testat.
3. Träd.

Tre saker som inte var sådär jättelyckade med 2016:
1. Den rosa hästens mentala haveri som resulterade i en resa över grannens åker med påföljden att matte blev sjukskriven med ryggskada i en månad. Utan att ens ramla av.
2. Transporten avslutade året med att litegranna tappa en vägg och får tillbringa den första delen av det nya året på verkstaden.
3. Det var ungefär det. I övrigt har det varit rätt bra, såvitt vi kan komma ihåg.

Tre saker som den rosa hästen inte helt har greppat med Sverige:
1. Is i morrhåren vintertid. He-re-gud.
2. Snö.
3. Pälsfällningssäsonger.

Tre minuter av 2016 som förhoppningsvis visar vilket fullkomligt awesome år vi har haft:


Imorgon: Tre saker om 2017.

Gott Nytt År!


Comments

Tre saker om 2016 – en sorts nyårskrönika — 4 Comments

  1. Vilken fantastisk sammanfattning av året. Det där med transporten låter inte så kul “litegranna tappa en vägg”? Och att hon skulle ha huggsocketendenser…med den milda blicken. God fortsättning på det nya året. 😀

  2. Nu fick jag äntligen se krönikan utan att telefonen fick hicka! Strategiskt att köpa en häst som det skrivs låtar om! ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *