Friluftsliv

Den rosa hästen inledde veckan med att få en förrymd pojkhäst i hagen som lekte jage och fick henne att bonka i typ hälften av de långa rosa benen. Så hon fick tre dagars vila för att laga blåmärken. Lyckligtvis ingen hälta eller något sånt dumt.

Vi kan nu meddela efter denna studie att om man har Myror i Brallan redan innan så gör inte tre dagars vila att det blir så värst jättemycket bättre, det gör det inte. Myrorna har gått från små snälla svartmyror till anabola rödmyror. Det är lätt sprattligt ibland.

Mitt i allt detta myrande blev det helg. Oktober fjäskade dessutom med oss genom att servera solsken och grejer. Man kan bli bortskämd för mindre. Så matte bestämde raskt att det är dags att den rosa hästen tränar lite på att gå ut i naturen. Det är viktigt med friluftsliv. Det har hon för all del gjort en del nu, men inte när det är höst och inte som ensamhäst.

Vi har övat lite på ensamhästgrejen, men då med matte i tryggt förvar på marken. Nu gjorde vi en liten försiktig debut med matte på ryggen. Nu är det ju inte så att den rosa hästen inte är en stabil och läraktig typ, men hon behöver tid att fundera ibland. Så det är vettigt att börja långsamt och ge henne gott om tid.

Hon tyckte att det var supermegaspännande att vara ute alldeles på egen hov. Hon är visserligen fortfarande inte jätteförtjust i träd, och ännu mindre förtjust i att träden A) har bytt färg och B) släpper LÖV på henne. Jävla oförskämda träd! Men det vägdes upp av att hon tyckte att det var orimligt fascinerande med grannens åkgräsklippare. Vi var tvungna att stanna och titta på den en stund. Sen ville hon gå och hälsa på den. Det fick hon inte. Missnöjd. Men hon får lätt elva poäng av tio möjliga när det kommer till uppförande.


Comments

Friluftsliv — 6 Comments

 1. Världen är en förunderlig plats, Rosa Hästen, det finns mycket mer än åkgräsklippare att upptäcka. Tvättsnurror, brevlådor, landkrokodiler. Förstår din förundran över det här med träden.

  • Hon träffade snö förra året. Det gick…eh…sådär.

   Målet för i år är att A) lära sig gå med broddar och B) inte behöva stå inne i två månader för att man halkar och får panik så fort man kommer ut på stallplan.

   Babysteps.

   • Eftersom det var jag, Gunilla, som undrade, vill jag tillägga att Beppe hänvisade till den 2 febr, då Pink Lady verkligen var ute på kalla äventyr – jag är så glömsk…

 2. Många träd har också den egenheten att de viftar med armarna. Energiskt. Speciellt så här års. Och fri(sk)luften är ganska snabb. Men att bli kränkt i stället för att få panik är ju en trevlig egenskap. Hos hästar.

 3. Verkar som ni haft en trevlig tur trots oförskämda träd. Borde inte det tredje målet den här vintern vara att anlägga en vinterpäls som tål minusgrader? Har för mig att det också gick sådär förra vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *