Myror i Brallan

Det finns många sorters sjukdomar, syndrom och symptom. En del kända, en del så mystiska att de ännu inte nått världens veterinärlexikon eller SLU.

Men det är sant. Det har hänt nu.

Den rosa hästen har drabbats av Myror i Brallan.

Det yttrar sig genom svårt ansträngd relation till skick och fason, främst vid ridpass. Eller så kan man säga att vi den här veckan lyckats med vårt livs första levad och terre-á-terre. När matte försökte komma fram i trav…

Mattar och deras åsikter är ganska sekundära ibland. Faktiskt. Det är viktigt att prioritera sin hälsa, och Myror i Brallan blir man bara av med genom att sparka bort dem, det vet ju alla. Alternativt sluta fälla sin mycket lilla päls eftersom det verkar vara den största boven i dramat, i kombination med att vädret på några veckor slagit om från hyfsat trevlig solig höst till fyra grader och isregn på tvären.

Den rosa hästen är som känt inte direkt kompatibel med någon svensk årstid egentligen. Men det här med att rulla ihop sig till en liten rosa boll i ridningen och fara runt likt något som mest liknar ett monster i ett Super Mario-spel från 1994, det är nytt.

Matte tänkte att det är kanske bra om vi rider ett par WE-hinder på ridpasset, så får den rosa hästen något att koncentrera sig på. Den rosa hästen tänkte att det är kanske bra om vi rider ett par WE-hinder på ridpasset, så hon får en utmärkt anledning att hoppa jämfota och morra som en ilsken tax när hon inte får galoppera där hon har bestämt att det ska vara galopp.

Där fick matte för den idén, liksom.

Nåväl. Snart är pälsfällningen över, vädret lite mer invant och den rosa hästen kan börja bekymra sig om is i morrhåren istället. Fram till dess ska matte googla fram en bra youtubekurs i mindfulness.


Comments

Myror i Brallan — 6 Comments

  1. Det är så härligt att läsa om ditt häst liv igen! Plötsligt är höstens gråhet inte riktigt lika tung att uthärda längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *