Stormigt humör

Vi hade lite storm här förra veckan, sådär som man har såhär års på västkusten. Den rosa hästen, som vi vet är lite marginellt inkompatibel med svenskt väder överlag och kustväder i synnerhet, tycker att storm är idiotiskt. Så hon vill inte gå ut. Istället försökte hon gömma sig under krubban så matte inte skulle hitta henne. Det gick sådär.

Men lyckligtvis har vi ridhus, om än ett litet sådant. Det är ganska mysigt att krypa in i det när det är mörkt och stormigt ute. Det är lä och ljus, och nuförtiden är det inte en kamikazeövning att försöka styra runt den rosa hästen på liten yta. Så vi fick en riktigt trevlig torsdagslektion.

Mycket av den handlade om detaljstyrning, hur man vinner stort på att lägga extra energi på detaljerna under uppvärmningen. Mycket skritt blev det – vår svåraste gångart – men det rullade på ganska bra med både sidvärts och temponyanser. Må vara att fröken liknade den rosa hästen vid “lite som en älg, fast skär”, men det är ju lite så det är.

Efter inomhuslektionen var den rosa hästen på mycket bättre humör igen. Plus att hon slapp gå ut mer den dagen.


Comments

Stormigt humör — 3 Comments

  1. Det är inte lätt att vara frusen av sig. Jag vet precis hur det känns. Tur för er båda att det finns ridhus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *