Saker man kan göra på en tisdag

Tisdagar är ju erkänt halvtrista dagar. Men om man livar upp sin tisdag lite så kan det muntra upp hela veckan. Så vi tisdagslekte lite. Det tyckte den rosa hästen var eminent.

Hon har hoppat några gånger i sitt liv nu, men är fortfarande i någon sorts upplärningsfas. Själva hindren går jättebra numera (utom när piloten tänker så mycket framåt att piloten glömmer tänka uppåt, då springer vi nämligen lite tvärs igenom hindret. Höppsan.). Däremot känns det lite (okej, mycket) som att den rosa hästen ska välta varje gång vi svänger. Det har ju hänt att hon har vält på riktigt, så det är ju svårt att veta, liksom. Dessutom börjar hon tycka att det är jätteroligt, så hon kör ut innerbogen och kör helsidesvändning mot närmsta hinder. Det är väldigt ostrukturerat. Känns det som. Men det ser tydligen ganska strukturerat ut, det är alltid något.

Vi behöver dock skaffa en martingal. Rosa giraff, och så vidare.

Dagen efter, onsdag, hade vi dressyrträning. Vi tränar så mycket nu att vi högst sannolikt kommer att vara superstars inom kort. Dressyrträningen var i grupp, det är tryggast så. Vi gjorde lösgörande övningar, mycket öppnor och slutor och tempoväxlingar i alla gångarter. Vi var sådär bra den här gången. Skritten gick fint, sen tröttnade den rosa hästen och ville hitta på andra saker, och piloten var trött redan innan. Men man kan inte vara på topp jämt, hur skulle det se ut egentligen?


Comments

Saker man kan göra på en tisdag — 4 Comments

  1. Det beror helt på hur man betonar det, det gick SÅDÄR bra, eller det gick sådär BRA. En inställningsfråga alltså 😉

  2. Jag kan inte låta bli att ändå beundra viljan att se bortom hindret. Inte fokusera på hindret. Man ser liksom var man kommer att vara när man löst sin uppgift. Så väljer jag att tolka anridningen. Fast piloten ser ofta inte hindret då – det är diverse tagel i vägen. Och emellanåt luddiga öron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *