Hästtransport köpes

Hej bloggen!

Nu har den här piloten tröttnat på att försöka hitta lämpliga åkdon att hyra varje gång vi ska företa oss någon typ av exkursion ut i landet. Eller köpa en ny soffa. Det är så hiiiiimla meckigt. Så nu ska det köpas en hästtransport.

Sökes:
– Boggietransport (dubbelaxlad).
– Ska rymma en medelstor rosa häst nu och vemvetvad i framtiden*. Dock inte samtidigt. En i taget. Plus prylar och hö. Så lastvikt minst 630, helst mer. Totalvikt max 1500 kg (alternativt får en större bil ingå i priset, men det verkar knöligt när det finns en utmärkt Hyundai att tillgå).
– Omkring storleksordningen 30 lax, ganska god koll finns på vad som är rimligt så inga moraliskt diskutabla idéer, tack. Utan prutmån och såna mindgames.
– Dubbdäck på vintern, sommardäck på sommaren (alltså inte åretruntdäck)
– Helst inte fulare än nödvändigt.
– Inget himla Böckmannsläp med sadelkammare som tar upp halva insidan, för då drabbas den rosa hästen av rosa klaustrofobi och får lite rosa spader (vi har provat).
– Med fördel gamla hederliga värmlandsvagnar, tranesläp, läckö etc. Christ är visst också bra. Cheval liberté är bra om golvet är dubbelkollat. Eller nåt annat bra. Så länge det inte är sadelkammare som går in i hästutrymmet då. Spader. Som sagt. Sadelkammare utanpå hästutrymmet är trevligt, men inget måste.
– Om golvet är plyfa så ska det vara oskadat och helst bytt de senaste 2-3 åren.
– Inte dum-i-huvudet-långt från Göteborg för det blir så krångligt.
– Skattad, besiktigad, fungerande bromsar, lampor, kulhandske och så vidare.

Finnes:
– Kärleksfullt hem, mycket utevistelse och regelbunden omvårdnad.
– Möjlighet att komma ut och se världen, eller i alla fall riksväg 40 för det är tydligen där vi åker hela tiden. Men till sommaren kan den få åka färja!
– Möjlighet att följa transportens framtida äventyr på en blogg nära dig. Du är också välkommen att hälsa på den eller ha regelbunden kontakt via till exempel facebook.

Det här kan vi lösa tillsammans va? Challenge presented!

Kontaktvägar:
Kommentarsfält nedan
fnork.se på Facebook
Mail till info@mullebloggen.se

image

*Nej, sitt i båten nu. Inte riktigt än.


Comments

Hästtransport köpes — 5 Comments

  1. Jag kan inte vara den enda som omedelbart scrollade för att kolla fotnoten!? Har tyvärr ingen åklåda att erbjuda (och bor dessutom dum-i-huvudet-långt från Göteborg).

  2. Lycka till med letandet. Har en lång häst och ett Läckösläp, fungerar i singelmode. Tyvärr enkelaxlat annars hade det kunnat bli intressant då långa damen inte åker på resor längre.
    Man kan känna pressen från rosa hästen. Den blicken – utmed den nosryggen är inte att leka med.

  3. Det där med transport är inte lätt. Sitter själv och letar på hästnet. Min dam är varken rosa, utan brun eller medelstor utan stor/tung , vilket inte gör letandet lättare. Vem vet jag kanske hittar något som passar en medelstor rosa häst… I så fall hojtar jag 🙂

    • Jag rekommenderar att annonsera själv, det löste sig ju på ett helt magiskt vis inom 24 timmar. Oerhört bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *