Saker man tydligen måste kunna

Det är tydligen mycket man ska kunna. Vi passade på att ha programridning för fröken häromdagen. Men får ju dra nytta av att ha en domare som härjar med en hela tiden liksom.

Tyvärr tyckte sagda domare att när man tränar inför tävling så ingår det att rida fram på en annan bana, till exempel utomhus. Eftersom framridningen på tävlingen är utomhus. Jätteroligt.

Det var snöblandat regn. På tvären. J-Ä-T-T-E-R-O-L-I-G-T.
Den rosa hästen ville åka tillbaka till Portugal redan när hon kom ut på gårdsplan och piloten övervägde skarpt att börja med frimärken som hobby istället. Men sen tyckte den rosa hästen att det blev skojigt, för någon hade lagt en ridbana bakom ridhuset. En ny!

image

Det tyckte hon var kul, så hon blev på jättebra humör. Det spred sig inte riktigt hela vägen upp till vad som eventuellt kan räknas som Världens Blötaste Pilot, som var propert ridhusklädd. Brr.

Nåväl, när vi väl hade värmt upp/kylts ner tillräckligt så gick vi in i ridhuset och red vårt program. Det gick faktiskt alldeles utmärkt (utom när den rosa hästen drabbades av en akut interaktion med svensk vårvinter. Med isen i morrhåren i friskt minne – tänk hur mycket en rosa häst kan skela när hon inser att hon har sludd i luggen.)

En om dagen är ju vår nya grej, så om onsdagen var dressyrprogram så var torsdagen frisyr. Det är viktigt med det estetiska.

image

Speciellt hur det ser ut efteråt.

image

Idag kände vi att det var dags att fokusera på det lösgörande. Det gör den rosa hästen minsann alla bäst på egen hand, med piloten på behörigt avstånd på marken.

image

Kiropraktik deluxe. Så är det.

Imorgon ska vi packa tusen grejer, tvätta svansen och sånt. Och åka halvvägs över landet.

Fnork.


Comments

Saker man tydligen måste kunna — 13 Comments

  1. Mmmm, ätligt med vågrätt snöglopp! Sånt som letar sig in genom vilka vattentäta kläder som helst. Här ville inte ens hundarna gå ur sängen, å det ville inte matte heller. Hoppas nu vädret är bättre på tävlingen.

  2. Det är därför man har vintertävlandet på anläggningar med två ridhus. Så gör vi i Västerbotten ?

  3. Ett mycket senkommet lycka till får väl utläsas som ” Bra jobbat!”
    Ser fram emot rapport om hur det gick. (frisyren är á la korkskruv – samma som lösgöringen?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *