Åter till ordningen

Efter typ en månads uppehåll är det faktiskt inte alls lika enkelt att rida som det var innan. Den rosa hästen är för all del i fin form, hon har gått till jobbet och inte tappat mer än förtroendet för piloten (man kan ju inte hålla på och försvinna hur som helst och sen komma tillbaka och tro att allt är som vanligt. Då får man skäll.). Piloten har däremot tappat lite allt möjligt. Mest magmuskler. Men det är svinn man får ta.

Nu är det åter till ordningen och för att motivera oss i novembermörkret så har vi lite spontant anmält oss till en tävling igen. Eller ja, programridning. Men eftersom den rosa hästen behöver öva på att åka på tävling så är det lika bra att hon tror att det är en tävling, så vi säger tävling. Det är om två veckor. Efter att vi inte övat nåt på en månad.

Det kommer säkert att gå jättebra.

image

Vi har i alla fall hunnit testa lite. För att göra det hela ordentligt så tänkte vi att vi raskt levlar upp och rider LA den här gången. Nu är det ju visserligen bara dressyr, men det är ju onekligen där vi har våra svårigheter. Så det är väl helt rimligt.

LA:1-programmet har fyra knepigheter. Bland annat ska vi göra skänkelvikningar. Den rosa hästen är sjukt bra på skänkelvikningar. Vi tänker oss därför att detta inte blir något större problem jämfört med resten. Nästa svårighet är ryggning. Vi är bra på ryggning ibland. Problemet är att piloten inte har lyckats räkna ut varför vi är bra på det hälften av gångerna men inte andra hälften. Men nu börjar fröken komma igång igen och kan antagligen räta ut det problemet på de två veckor vi har på oss. Fröken är trots allt en fena på att räta ut problem.

Sen kommer vi då till galoppsvårigheterna. Vi ska rida förvänd galopp. Det är egentligen inte ett jättestort problem, den rosa hästen hajar grejen med förvänd galopp ganska bra, och vägen som rids förvänd i LA:1 är hyfsat simpel. Det lilla bekymret vi har är att vi har ett ganska litet ridhus, så när vi har lyckats vända i galopp och sortera in oss på den raka fina linjen som ska ridas i förvänd galopp så är ridhuset slut och vi håller på att braka in i väggen istället. Så nu har vi börjat öva på förvänd galopp på böjda linjer så vi hinner svänga undan. Det går ganska bra.

Den sista svårigheten är att det innefattar en tiometers volt i galopp i varje varv. Åt höger är det inga problem, men åt vänster… anledningen till att piloten inte har ridit på en månad är just vänster arm, och den rosa hästen har aldrig varit nån fena på det här med vänster överhuvudtaget. Så vi har kombinationen pilot som inte kan styra åt vänster och häst som inte kan svänga åt vänster. Fröken konstaterade att vi istället för att göra en liten volt i vänster galopp gör en liten vält i vänster galopp. Undrar vad man får för poäng på det på dressyrtävling?

image


Comments

Åter till ordningen — 4 Comments

  1. Heja! Det kommer att gå bra, så länge piloten kan programmet ordentligt. Enda gången jag ridit LA kunde jag inte riktigt programmet och älgen tappade ett bakben i sista halten så poängen blev sådär. Huvudsaken är att man har roligt, antar jag!

  2. Heja, heja. Hästar, rosa eller ej, brukar vara ganska förlåtande så länge men inte är rent dum mot dem. Det kommer gå som en dans. Hoppas bara att det är samma dans som förväntas och att ni väljer samma dans. Samtidigt. Klart ni gör. ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *