Hopp å hej

Ungefär sådär en vecka efter tävling och allt så tog vi tag lite i själva bakläxan. Det vill säga hoppningen. Vår vanliga lördagslektion blev nämligen uppgraderad till hoppdito. Herregud, en hel hopplektion, det har vi aldrig gjort förut.

image

Men det gick så bra så. Eller ja, “bra” är för all del ett relativt begrepp, men ingen häst tappade sin pilot, ingen rekvisita fick bestående men (även om bommarna fick lite stryk ibland) och publiken bjöds på lagom underhållning.

Med på lektionen var en häst som kan hoppa och en häst som…är rosa. Nu är det för all del inte så att den rosa hästen inte KAN hoppa, för det kan hon alldeles utmärkt. Hon är bara inte helt hundra på vad det ska vara bra för. Men det är ju rätt roligt, för all del. Sen är hon kanske inte heller helt på det klara med exakt var, när och hur man gör. Men det är ju faktiskt ganska sekundärt. Typ.

För att spejsa upp tillvaron lite så hade vi en kombination med två hinder i rad. Den rosa hästen tyckte att det var lite för många, så hon struntade i det första och hoppade över det andra. Men det gjorde hon med bravur! Sen att vikariefröken fick ägna lite mer tid åt att lägga upp rivna bommar än vi kanske hade räknat med, det är så det är ibland.

image

Vi tänkte att det kanske var så att det gick lite för fort i början, så för att bromsa upp och tänka efter så fick den rosa hästen en bom sex meter före första hindret. Den tog hon på stort allvar och hoppade jättefint över..sen sprang hon rakt igenom första hindret igen. Och hoppade det andra. Stort och fint.

image

Efter en stund så fattade hon dock vad piloten var ute efter. Det behövde bara funderas över litegrann. Då hoppade hon fint över båda hindren. Eller försökte i alla fall. Behöver bara öva lite mer!
image


Comments

Hopp å hej — 10 Comments

  1. Vilket elände? Jag såg bara en massa spetsade öron och andra tecken på entusiasm. Go pilot, GO! Vackra bilder blev det och nya skrattrynkor i mitt ansikte. Tack för dem! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *