Den rosa hästen åker på tävling

I helgen var vi alltså på tävling. Ni som följde oss på Instagram vet ju ungefär hur det gick till, men vi tänker ändå att vi kör en liten recap här. För ordningen och traditionens skull. Ni får ursäkta att det dröjde lite, det blir så ibland. Den som väntar på nåt gott, bla bla.

Tävlingen var söndag morgon, men eftersom den rosa hästen är nybörjare och piloten är morgontrött så valde vi att åka kvällen innan och istället få en god natts sömn innan vi skulle försöka prestera något. Nu visste vi såklart inte hur den rosa hästen skulle reagera på att sova borta bara sådär, men eftersom vi visste att piloten i alla fall skulle vara mer på banan med det här upplägget så kändes det ändå som en fördel.

Vi red ett pass på lördagen innan vi åkte (bomövningar, skojigt). Sen tvättade vi av rosa häst så gott det gick och packade henne i åklådan, en miljon prylar i bakluckan på Hyundaien, det moraliska stödet på passagerarsätet och piloten bakom ratten. Sen åkte vi. Först en bit söderut, sen en jättelång bit österut. Den rosa hästen stod snällt hela vägen utom vid ett tillfälle när vi åkte genom Borås, då var hon tvungen att hoppa runt lite. Oklart vad det säger om Borås. Piloten var mycket mindre foglig. Det stackars sällskapet fick servera kakor (har lugnande effekt på piloter) och lyssna på tre timmars repeterande av dressyrprogrammet. Tjat tjat.

image

Nåväl. När vi kom fram kunde vi raskt installera den rosa hästen i en utmärkt lånelägenhet längst in i stallet. Hon tyckte det var rätt schysst. Lite ensamt kanske. Hon testade med en kontrollgnäggning, men när ingen svarade så var det väl inget mer med det.

image

Så vi gick på kvällspromenad istället. Har man stått i en trång låda i tre timmar kan man behöva röra lite på spirorna. Den rosa hästen klampade glatt på med stora kliv och var mycket nyfiken på allt det nya, men uppförde sig exemplariskt och drog inte i kopplet en enda gång. Första gången som hon är ute på äventyr! Duktig tjej!

image

Hon fick på sig pyjamasoverall och stränga order om att inte smutsa ner sig under natten (något som hon senare struntade glatt i). Piloten var lite orolig att hon skulle tycka det var konstigt att sova borta, men hon verkade hur cool som helst, och när en gammal bekant flyttade in i lägenheten bredvid blev hon oerhört förtjust och kände sig riktigt hemma.

Pilotens övernattning är en historia för sig (som delvis utspelar sig i beckmörker på en skogsväg i Småland utan riktning framåt för att folk inte kan sina egna telefonnummer. Men nog om det, det löste sig fint och även piloten fick sova gott till slut.)

Morgonen efter så hade den rosa hästen spån överallt, täcket på trekvart och bajs i ena örat, så man kan nog gissa att hon sovit gott hon med. Vattenhinken hade hon druckit ur och maten var uppäten. Sover borta som värsta erfarna tävlingshästen! Sällskapet fick rycka in med fläckborttagningsmedlet medan piloten försökte göra något åt den rosa hästens frisyr. Den rosa hästen har ju kliat av sig ungefär halva manen, medan andra halvan är lång och tjock. Det är lite av en utmaning att göra något vettigt av det, men med adekvata mängder gummiband och svordomar så fick vi till något som i alla fall såg okej ut på håll.

Sen var det bara att klä på oss alla de fina, vita grejerna och göra oss redo. Tävlingsdags!!

image

Fortsättning följer…


Comments

Den rosa hästen åker på tävling — 6 Comments

  1. Så himla fina och välputsade! Det kan ju inte gå annat än bra. Och Instagram i all ära men bloggen är roligare att läsa 🙂

  2. Sällskap är bra. Både för piloter och rosa hästar. Kakor är gott. Småland kan vara mycket mörkt. Och djupt. Men det ser inte ut som någon av er tagit skada. Vackra bilder som vanligt. Håller med ovanstående bloggen är bäst. Ser fram emot del 2.

  3. Vilken fin rosa häst och även pilot också, så klart.
    Att läsa om era äventyr,det börjar nästan att komma upp
    i Mulleklass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *