Den rosa hästen visar var skåpet ska stå

Vi har lekt en himla massa i sommar, trots att bloggen haft lite sommardvala. Så nu när det är höst har vi en massa bra historier som vi kan dra lite sisådär på efterkälken.

Till exempel förra helgen. Då tyckte vi att det var dags att leka lite, så tillsammans med en ljusgrå häst och hennes pilot så byggde vi en stor, fin WE-bana på uteridbanan, och sen lekte vi i kvällssolen. Den rosa hästen var inte nöjd med värmen, så hon var ganska tam. Men hon är ju portugis, och det innebär att WE alltid är tusen miljoner gånger roligare än allt annat, så det var full rulle ändå.

image

Och om vi hade full rulle så var det ingenting mot vad den ljusgrå hade. Hon provade WE för första gången och verkade onekligen tycka att det var rätt skojigt. Civiliserad rosa lusitano har inget att komma med mot en överlycklig ljusgrå warlander när det gäller att köra blandade småhopp!

image

Vi lät banan stå kvar över natten och gjorde ett omtag på söndag morgon. Då hade vi dessutom sällskap av en vit spanjorska och hennes pilot. Ett helt gäng! Och jämfört med dagen före var rollerna plötsligt ombytta, den ljusgrå var civiliserad (och eventuellt en smula träningsvärkig), medan den rosa hade sovit på saken och i den svala morgontimman bestämt sig för att nu jävlar. Blandade småhopp var bara början. Men roligt hade de, både ljusgrå, vit och rosa!

image

Den rosa hästen är ju förskräckligt duktig på det här med WE. Det är så att piloten blir lite förlägen när piloten råkar klanta till det titt som tätt. Men hon har tålamod med det mesta.

image

Det enda som kanske inte är hennes bästa sport är hoppning. Det ingår ju lite hoppning i WE (ett hinder som faktiskt kan vara hela 60 cm!). Vi testade att hoppa lite lägre för att känna på det. Den rosa hästen gick fram till hindret, tittade på det, puttade ner bommen och gick vidare. Inte riktigt strategiskt. Det var först när hon fick ett riktigt hinder och piloten jagade på ordentligt som det blev lite hoppa av det hela. Hon kan ju egentligen, det var bara ett tag sen, liksom. Är faktiskt dressyrhäst nuförtiden. Eller ja, WE-häst. Vilket egentligen innehåller hoppning… eh, cirkelresonemang.

image

Nu har piloten varit i stallet och hållit lektioner i veckan, som lite vikarie sisådär. Den rosa hästen är inte nöjd med det. Inte nöjd alls. Andra ska inte låna hennes människa hur som helst. Men nu ska vi leka hela helgen igen, och nästa helg har vi värsta äventyret inbokat, för då kommer det en portugis. Vi hoppas innerligt att vi inte gör bort oss!

image


Comments

Den rosa hästen visar var skåpet ska stå — 5 Comments

  1. Härligt med en häst som tycker om en! Till skillnad från stor brun älg som vägrar följa med in från hagen efter att ha blivit tvångsbadad varje gång jag dykt upp i sommar (regnskållor). Nåja, han kanske kommer över det.

  2. Alltid lika kul att läsa om era äventyr. Härliga bilder också. Och ni ser ut att ha haft fint väder! Jag trodde västkusten regnat bort igen nu efter Way Out West slutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *