Den rosa hästen tränar Working Equitation

För en dryg vecka sen bestämde vi oss för att hitta på nåt nytt. Så tillsammans med den grå hästen och hans matte så tränade vi lite WE.

Rykten skvallrade om att den rosa hästen är briljant på WE, och det var minsann alldeles sant det. Man får anta att det har att göra med att hon är från Portugal, då är man liksom bra på WE per automatik. Gener och miljö, och så vidare. Det enda vi hade lite problem med var sidepassen, men det är mycket oklart om det berodde på den rosa hästens ovana eller skit i sadeln. Högst sannolikt det sistnämnda.

Vi hade en grind också. Den var tvärtom ett rent paradnummer, och då ska man lägga till att piloten har aldrig lyckats rida vettigt genom en grind någonsin förut. Så det var verkligen helt och fullt den rosa hästens förtjänst. Hon har ju en sanslöst hög arbetsmoral och vill alltid göra rätt, och i grindsammanhang är det någon briljant individ (sannolikt fröken) som har lärt den rosa hästen att rätt är att gå ett steg i taget och sen stanna och vänta på vidare instruktion. Så för varje instruktion hon får så går hon bara ett steg, sen får man upprepa samma instruktion om man vill ha ett steg till i samma riktning. Och så vidare. Oerhört bra. Det gör att man i lugn och ordning kan ta sig igenom grind med allt vändande det innebär. Nästa grej blir att se till att den rosa hästen är helt på det klara med att man inte får gnaga på grindstolpen. Det var lite delade meningar om det den här gången.

I övrigt hade vi en kort enkelslalom där den rosa hästen plötsligt kunde göra snygga byten (surprise!), en lans i en tunna, muggflytt och två tunnor. Allt gick jättebra utom möjligen muggflytten som vi hade byggt av två plogkäppar som inte stod helt stabilt. Den ena kanske råkade välta i skallen på den rosa hästen när hon inspekterade den, och det kan ju göra vem som helst lite skeptisk. Men vi kom över det efter lite övertalning.

image

Vi beklagar suddigheten, men somliga hade alldeles för roligt för att stå still och vänta och då blir det som det blir.

Vi höll inte på jättelänge, men båda hästarna var jätteduktiga. Sist på passet red vi en liten bana som vi avslutade med att den rosa hästen galopperade samlat på en femtonmetersvolt medan piloten höll i lansen och därmed satt med enhandsfattning. Detta gjorde att piloten blev så nöjd att piloten tappade koncepten alldeles, och då var vi tvungna att skritta ut en kort sväng och lugna ner oss lite.

image


Comments

Den rosa hästen tränar Working Equitation — 7 Comments

  1. Så roligt Piloten och den rosa hästen verkar komma bra överens Vill inte den rosa hästen flytta hem till piloten?

  2. Nei nei. Vi har båda jobb att sköta till hösten, det här är lite mer av en semesterflirt nu när vi båda är lediga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *