Valpet omvärderar bad

Valpet kanske inte är en simmare, men man kanske kan bada ändå eller?

Halvvägs igenom gårdagens långpromenad var det faktiskt rätt varmt. Och storasyster tjatade så vansinnigt om att få bada att blödiga matte tog paus. Men eftersom valpet dagen före gått i sittstrejk ute i vattnet tyckte inte matte att det var helt nödvändigt att valpet fick gå lös. Bättre att ha nåt att hala in valp med om situation uppstår, och så vidare.

Gå i vatten kan man ju göra, för all del.

image

Syrran verkar tycka att det är rätt ok med vatten ändå. Kanske kan man doppa sig lite…

image

Det här var ju rätt gött faktiskt. Gå upp? Näääeeeh..

image

Och medan matte satt där på strandkanten och försökte lirka upp valpet ur vattnet utan inhalning så kom retrievern galopperande ur havet, lycklig som en säl med ben, och ställde sig femton centimeter från matte och skakade av sig grundligt.

Tack för det.

Det är fint att de är vänner och sådär, men måste de tagteama mot sin matte jämt?

image


Comments

Valpet omvärderar bad — 6 Comments

  1. he he bara planterar sig i vattnet liksom. Gulligt. Och Bohuslänska klippor – jag blir helt sjuk! Måste fråga också: var är den gamla retrieverdamen? Vill hon bara inte bada?

    • Med ålderns rätt är hon entledigad från alla promenader med prefixet lång. Hon jobbar mycket med kortpromenader och framstupa sidoläge i solsken istället.

  2. Oj, oj, var “hittar” du alla outstanding personligheter, de måste på något sätt dras till dig?

  3. Jag tycker att valpet är förnuftig som löser badet på grunt vatten. Ingen halkrisk med risk för efterföljande kallsup heller.
    Gillar retriverns förnöjda flin också. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *