Valpet badar (typ)

Valpet är ju, precis som sina båda systrar, en retriever. Och retrievers är ju kända för att hämta saker. Ofta i sjöar, till exempel. Så grundtypen av retriever är lite av ett baddjur. Men valpet har uppenbarligen inte läst retrievermanualen. Eller så är hon bara en himla badkruka.

image

Matte tänkte att valpet kanske bara behövde lite support, så matte gav sig ut i havet med retriever och allt för att visa att det inte är läskigt.

Det gick sådär.

“VATTEN PÅ MAGEN!!”

image

Den senaste retrievervalpen fick matte fiska upp ur sjön vid tre månaders ålder när hon överskattade sin egen simförmåga. Det kan sannerligen vara väldigt individuellt, det där.


Comments

Valpet badar (typ) — 8 Comments

  1. Sannerligen individuellt – och ibland helt oberoende av ras. Vi hade när jag var liten en Lakelandterrier som vi fick ro ifatt i gummibåt när han börjat simma från norra Tjörn över till Orust…. Helt hysterisk när vi lyfte upp honom. Sen vart det långlina på stranden efter det….

    • Härliga tider! Retrievern simmade tvärs över Delsjön och tillbaka en gång, inte lika långt men suck…

  2. Jag anar istället en skeptisk blick på “algerna”. Det är farligt för hundar att bada när det finns alger. Jag tror inte att valpet, trots mattes pedagogiska talanger, klarar av att skilja på tång och alger. En ren överlevnadsstrategi alltså. 😉

  3. När jag växte upp hade vi en Newfoundlandshund. Nöffar har bland annat använts som livräddningshundar, och är kända för att älska att bada, oavsett väder. Man kan uttrycka det så här: hade vi varit nära att drunkna hade jycken förr lärt sig ringa 90 000 (detta var före 112) än hon hade placerat så mycket som en tass i vattnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *