Valpet övar

Såhär mitt i sommaren är det ju sommarlov även på hundskolan, så då får man öva själv om man ska komma nånvart. Eller i alla fall så man kan gympa sin lilla valpskalle lite. Valpskallar behöver gympas ibland, annars är det annat som lever farligt, typ mattes skor. Eller blomkrukor. Eller så.

Man kan bygga egna grejer. Eller så gör man som äkta lata I-landsmattar och åker och köper. Då finns det riktiga för sjuhundra spänn eller billiga på Rusta för 149 spänn. And so on. Vi tänker att om valpet visar sig vara ett tävlingsess så kan vi köpa den dyra sorten senare. Nu är det mest för lek.

Utmaning nummer ett: Bygga ihop hinder. “Du har en ny grej! Alla vill hjälpa till!”

image

Tjohej! Ett flygande valp!

image

Valpet gillar ringen bäst. Hindret är liksom lite meningslöst, det är alldeles för lätt att välta. Så då kan man ju lika gärna springa igenom pinnen (inte helt olikt hur en viss hest i familjen brukade betrakta liknande övningar för några år sen). Vi fick modifiera lite så det blev nån himla ordning.

image

Utmaning nummer två: Stanna valpet i tid.

“Vadå, det här är väl ett hinder!?”

image

Sen är det ju så att om man har en storasyster som redan kan så är det klart att sagda storasyster måste få vara med och visa hur det ska gå till! Alla får vara med!

image

Och sen går det som det går.

image

…medan somliga andra ägnar sig helhjärtat åt heliofili och hoppas att ingen märker att hon existerar.

image


Comments

Valpet övar — 4 Comments

  1. Varför ska man hoppa genom små ringar och fara runt på gräsmattan när man kan ligga i solen? Klok dam det där 🙂

  2. Det har ju sina sidor det där att lära dem hoppa. Bord ÄR hinder det vet väl alla – särskilt om det står en jordgubbstårta eller något annat gott uppepå 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *