Den rosa hästen

Vi har haft några intressanta veckor. Den rosa hästen har bjudit på ridpass som har varit ren magi ibland och lite besvärligare ibland. Sådär som det kan vara.

image

Häromveckan hade hon drabbats av akut sto, lite sådär som en del fina flickor gör såhär på vårkanten. Lite sådär att man inte alls vill springa i en cirkel, man vill ligga på en divan och käka jordgubbar till repriser på Sex and the city. Och man vill fan inte böja sig till vänster. Och så vidare.

Men nu har vi kommit förbi den perioden och den rosa hästen är sitt vanliga välvilliga jag igen. En extra fantastisk grej är att lagom till brunsten gick över så gjorde även vintern det. Nu är det snart sommar, då får man vara på uteridbanan. Det är briljant på så många sätt. Är man skapt med mer ben än koordination så får man inte riktigt plats i ridhuset. Ute får man PLATS! Hurra! Och när man får plats är det plötsligt mycket lättare att samla sig så man inte behöver så mycket plats alls. Vi kallar det för Rosa Häst-paradoxen.

image

Förra veckan red vi extra i en lite svårare grupp än vanligt. Först skulle vi träna galoppfattning ur piaff. Den rosa hästen, som har fullt upp med galoppfattning utan piaff, tog sig an uppgiften med stort engagemang och sprattlade med alla benen så piloten såg båda frambenen samtidigt och fröken skrattade så hon fick luta sig lite mot en vägg. Men sprattlet var i alla fall på stället och galoppen efteråt blev jättefin. Man får vara glad för det lilla ibland. Nästa övning var galoppsluta på diagonalen till kvartslinjen. Det kan man tro att det är svårt för rosa hästar, men den rosa hästen är faktiskt jättebra på att galoppera på tvären. Hon är möjligen inte lika bra på att sluta galoppera på tvären. Man kan faktiskt inte vara bra på allt. Men just det här ridpasset var vi påpassligt nog i ridhuset och då kommer det ju en vägg förr eller senare så det löste sig, kan man säga.

image

Idag var vi ute på banan igen. Det gick så bra att vi inte ens välte staketet en enda gång (det kanske har hänt att vi har gjort det lite annars ibland. Eventuellt.).

Är man vuxen rosa häst så får man skritta ut efteråt. Och när man är en extra duktig rosa häst får man till och med gå först. Win.

image


Comments

Den rosa hästen — 7 Comments

  1. Jag är grymt imponerad av galoppsluta ur piaff eller vad det var och hoppas få läsa mer om den rosa damen och fnorkpiloten framöver!

    Själv har jag nu återfunnit bromsen. Den satt visst i mina magmuskler, som förvirrat börjat vakna till liv efter tio år i koma. Vägen till galoppslutor känns evighetslång …

  2. Vi som rider stora bruna hästar som nog är till hälften älgar känner igen det där med att inte riktigt få plats i ridhus. Otroligt impad över galopp ur piaff!

  3. Huja… vilka höga nivåer du och den rosa tränar på.. här har man en fet Connemara som klagar på att alls behöva använda gångart galopp… men vi ger inte upp ändå! Den rosa förgyller tillvaron.. man kan ju alltid drömma att få rida en “rosa”.. den feta connemaran ser ännu ej liksom nöjet att fjolla runt i cirklar och lyda pilotens minsta vink.. får se om poletten trillar ner..

  4. Jag har igår varit och ridit just den rosa hästen och kan intyga hur trevlig hon är även om det verkligen inte är på samma nivå som du rider. (Det var förresten här ifrån jag fick iden att testa rida för Johanna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *