Valpet testar mera grejer

Valpet har ju ägnat våren åt att genomföra lite av ett testmaraton för att kolla vilka naturliga talanger som ligger bäst för just detta valp. Så när rasklubben hade prova-på-dag-i-lite-allt-möjligt så åkte valpet dit och provade på lite allt möjligt.

Först provade vi den ofantligt komplicerade grenen “sitt still på parkeringen och vänta på andra”. Valpet är, mot all rim och reson, faktiskt rätt bra på att sitta och vänta på parkeringar. I alla fall den här gången. Trots att det myllrade runt ett obeskrivligt högt antal retrievers överallt. Det var ju lite spektakulärt, faktiskt.

Sen fick valpet prova rallylydnad. Rallylydnad går ut på att vara lydig med lite fart. När man provar för första gången fokuserar man på lydnaden och att fatta de nya tricksen, och så tar man farten senare. Valpet tyckte att det var fel ordning. Hon var mycket mer intresserad av rallyaspekten av det hela och instiftade raskt grenen rallyolydnad, med eller utan jämfotahopp.

image

Hej hå.

När hon blev tvungen att skärpa sig lite så tröttnade hon istället efter två tredjedelar av banan och började tugga på gräsmattan istället. Ähem.
Det blir nog bra om hon får öva lite så hon förstår bättre vad det går ut på.

image

Sen provade vi agility igen. Det var hon ju en fantastisk talang på förra gången när vi provade i stor grupp lite i egen regi. Den här gången fick vi en kort privatlektion. Valpet fick beröm. Mängder av beröm. Hon flög igenom den lilla banan med hopphinder och tunnel och tyckte det var så roligt att hon direkt efter sprang tillbaka och tog den åt andra hållet också.

image

Matte hann inte med alls. Och fick lite skäll av typen “Du är för långsam!”. Så nu måste matte börja öva på att springa som en idiot. Det hindras eventuellt något av att matte tycker att springa som en idiot är lite idiotiskt, men okej. Vi får se. Valpet fick i alla fall beröm för sin inställning, kroppsbyggnad, fart och talang. Hon hoppade ett däck och gick slalom också. Duktigt valp. Fast precis i slutet fick hon syn på sin bästa lekkompis hemifrån som också var där med sin familj och då blev det lite sisådär med fokus. Men vi var nöjda ändå, hon är ju trots allt bara ett barn fortfarande.

image

Inför hösten är valpet anmäld till fortsättningskurs i personspår och nybörjarkurs i agility (förutsatt att höftledsröntgen är ren, annars får man inte vara en hoppehund). Nu ska vi smygträna hela sommaren.

image


Comments

Valpet testar mera grejer — 8 Comments

    • Det tror jag med.
      För övrigt tror jag att vår hund har lite mullegener också. Jag är bara såå glad att han bara är ett hund när han blir otålig. En så otålig i storlek av häst skulle bli läskigt.

  1. Måste matte springa som en idiot? Är det inte Valpet som skall klara banan? Då kan ju matte stå i mitten och peka ut nästa hinder. Lite som longering. Med valpets inställning till rally och agility så kommer det säkert att gå bra.

  2. Duktiga lilla valp.
    Matte kommer få upp farten, frivilligt eller ofrivilligt, på kursen till hösten. Skaffa skavsårsplåster och muskelsalva 🙂

  3. Har följt dig sen länge, vore så kul att få hänga med i en blivande agilitykarriär. Agility är hur kul som helst, hur det än går 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *