Grejer man kan göra med ett valp

Det fina med att vara ett valp är att världen är ny, så man vet inte riktigt vilka delar man är bra på än. Lite som ett oskrivet blad. Det är därför man testar grejer. Så därför får valpet testa grejer.

För några veckor sen testade valpet agility. Det var hon imponerande bra på. Den här gången fick valpet gå en kursdag för nybörjare i personspår. Vi tänkte att det skulle vara lite svårare, eftersom det kräver mer koncentration och valpet är en aning…vispig i skallen ibland. Är man tretton så är man. Månader. Men ändå.

Det hade vi hur som helst inte det minsta rätt i, valpet var en naturtalang på det här också.

image

Att valpet har en bra nos har vi vetat sen hon var åtta och en halv vecka och försökte bryta sig in i en väska där hennes mat legat tre timmar tidigare. Så att hon kände mattes spår var ingen så förvånad över. Det som var imponerande i mattarnas ögon var att hon fattade att hon skulle följa mattes spår – trots att matte gick bakom henne.

image

Dessutom ska man kunna sitta still och vänta med den ena matten medan den andra matten lägger spåret. Det var kanske inte valpets bästa gren, men man kan faktiskt inte vara helt himla robotbra på allting. Faktiskt.

image

På en hel dag med kurs så hann vi med sju spår. Hon fick spåra på gräsmatta, i kohage, i skogen, med kurvor och vinklar och hon fick till och med prova på att snoka rätt på ett spår lagt av en främmande person. Inga problem. Sjukt duktigt valp. Igen. Det verkar inte finnas någonting som denna fantastiska lilla hund inte klarar av.

image


Comments

Grejer man kan göra med ett valp — 3 Comments

  1. Råkar ju ha träffat denna lilla varelse och hon är ju inte bara duktig. Hon är ju så förtvivlar söt och gosig också! Ungefär som vår odåga till valp på 4 och 3/4 år……kram A&P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *