Påskdjur

En ganska ny sorts tradition på ridskolan är högtidskadrilj. Julkadriljen har funnits ett par år och i år var det dessutom premiär för påskkadrilj på självaste påskdagen.

Rosa är ju en ganska påskig färg, så naturligtvis var den rosa hästen med!

image

Hon tyckte att det var sjukt spännande. När vi kom in i ridhuset och alla hästar hade fjädrar så fick hon ögon stora som tefat och försökte titta på alla samtidigt. Det gick ganska bra, vi välte bara två gånger. Men hon var så på tårna att vi fick till vår snyggaste galopp hittills under uppvärmningen (den rosa hästen tycker annars att framstupa sidoläge är en korrekt form i galopp, men det är lite av en träningssak).

image

Sen gick vi i grupp. Åtta hästar bildade fyra par, vi var tredje par tillsammans med Mumintrollet. Påskkadriljen har inget program, det är lite mer make it up as you go along. Lite som en parvis Följa John-lek.

Rosa hästar är faktiskt sjukt bra på parvis Följa John-lekar. Och när vi skulle göra kvarnhjul och det var ordning på ungefär tre hästar så var en av dem rosa. Övriga hästar var vita, grå och.. lite varstans.

Roligt hade vi!

image

Och för allmän beundran; fröken och superhästen gör påsklevad!

image

Nu ser vi fram emot midsommarkadriljen!


Comments

Påskdjur — 6 Comments

  1. Åh så fina ni är! Och sjukt nöjd hest ser det ut som (att matte var sjukt nöjd framgår liksom av texten).

  2. Så fina ni är 🙂 Kul att du och den rosa har lite att jobba med, galoppen t ex. Har du lämnat pilatesbollen i någon annans händer?

  3. Åh. Vad kul att få rida kadrilj. Gjordes senast för typ 10 år sedan och innan dess… förra årtusendet. Men vad kul det är. Och vad fina ni är.

  4. Jag vill också påskpynta häst! Farbror Kingston skulle nog försöka äta upp fjädrarna, efter en del kränkt fnorkande över deras läskighet. I och för sig skrapade jag av nog med fällpäls för att bygga en påskhare på annandagen, det kanske är hans version av att påskpynta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *