Valpet på nya äventyr

Valpet fyller snart ett år. Nästa söndag. Valpet kommer naturligtvis alltid att fortsätta vara ett valp, så är det när man är yngst. Men ändå.

Idag har det snart ettåriga valpet varit på äventyr. Valpets kennel hade ihop med två andra kennlar arrangerat en prova på agility-dag. Det var sjutton unga retrievers som i grupp skulle öva på saker. Ett helt magiskt kaos i olika nyanser av beige.

Valpet är ett ganska försiktigt valp ibland. En del grejer är läskiga liksom. Så vi var inställda på att vi mest skulle vara med och titta på, kanske hoppa ett hinder eller två och nosa på grejer. Träffa lite kullsyskon och sådär.

Så fan heller. Valpet inledde med att marschera in i en av tunnlarna och vägra komma ut, för någon hade faktiskt tappat köttbulle eller något lika intressant därinne. Så farlig var den. När vi väl hade lirkat ut henne och hon valpfnittrat lite åt andra som inte vågade så fortsatte hon med att galoppera genom banan i ett sånt tempo att matte höll på att välta flera gånger.

Hoppa hinder – inga problem.
Andra tunnlar – jajjemän.
Hoppa däck – skulle det vara nåt konstigt eller?
Slalom – kan du hålla koll på kopplet eller, jag försöker faktiskt göra rätt här?!
Balansgång – Full fart bara! Vadå vänta på min tur? Kan någon flytta på fegisen som är i vägen och inte vågar?
A-hindret – Herregudsåjävlaroligtjagtrorjagdöööör!

image

image

image

image

Efteråt; Valpkrasch. Total check out.

image

Värt. Sjukt värt. Duktigt valp!

image


Comments

Valpet på nya äventyr — 5 Comments

  1. Så entusiasm ända från tårna, det är VIKTIGT att göra RÄTT och så totaldäckning efteråt? Det låter ganska bekant på nåt vis. Fast på hundsätt.
    Fantastiskt duktigt valp! Min hund hade fått ångestanfall sisådär to gånger, och hon är ändå bekant med de flesta hindrena.

  2. Nu kommer hela världen vara en potentiell agilitybana… Sätt hibbarna utom valpräckhåll, om det skulle vara balansgång på fönsterbrädan eller så.

  3. Kanske något som matte och Valpet kan göra flera gånger? Jag har också en gul retriever. Fast med mindre päls. Han är drygt 7 mån. Är rätt sugen att prova på agility. Tror också att det är nyttig motion för mattar då man säkert måste hänga med i svängarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *