Ponnyridning

Helgens övning i hästväg blev en svängom med VM-ponnyn i helt egen regi. Det var lite nervöst, för senast kom vi inte alls överens och Ponnyn är inte direkt en ponny som tar skit hur som helst. Inte alls faktiskt. Det är rentav så att VM-ponnyn kan vara en rätt tjurig typ när han är på det humöret.

Den här gången var han på gott humör. Ytterst märkligt. Det kanske hade något att göra med att vädret var fint så vi skrittade fram ute, det tyckte vi båda var trevligt.

image

Sen red vi en stund i ridhuset. Av ren överlevnadsinstinkt fattade piloten plötsligt grejen med att inte göra ett skvatt utan att bli passiv. Lite som att hitta dragläget. VM-ponnyn blev så nöjd med det att han glatt erbjöd sig att visa upp alla specialtrick som fröken lärt honom. Mest allsköns galoppombyten härs och tvärs och i serier, det var mest att sitta uppepå och åka med. Vi gjorde bland annat byten i vartannat, det är tydligen Ponnyns specialtrick.

Efteråt var han mycket nöjd. Piloten med. Helt otippat trevlig söndag, helt enkelt.

image


Comments

Ponnyridning — 9 Comments

  1. Det är något med Fnork och vite öron sedda uppifrån, helt klart. Vi kommer att känna oss ytterst förvirrade om det en dag dyker upp ett par ex.vis fuxiga öron. Scary!
    Och jag bara älskar att se bilder på typiska västkustvägar. Längtar dit så mycket att det värker i hjärtat när jag ser bergen

  2. Mycket Mullelik utsikt. 😀
    Annars är det väl lite det som är konsten? Att låta hästen göra jobbet. Att inte blanda sig i för mycket. Och ändå få rätt sak gjord. Härligt att höra att det kändes bra både för Pilot och VM-ponny.

  3. Men vilken stilig herre! Han ser verkligen ut att veta vad han vill. Fast han är ju skrämmande lik Mullehästen uppifrån.

  4. Härligt! Det där med att inte göra något men ändå inte vara passiv. Men det kanske hänger ihop med hästen också…

    • “Det där med att inte göra något men ändå inte vara passiv har jag inte fattat ännu.” skulle det ju stå. Skyller på förkylning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *