Pilates, piloten och portugisen – Dag 2

Dag två var Pilates faktiskt nästan ren. I alla fall på håll. Det KAN ha varit relaterat till att han varit inne och haft sovmorgon istället för att gå ut och mästerskapsdyka i leran. Det hjälpte dock inte mot bajsfläcksproblemen, men med hink och svamp lyckades vi i alla fall sudda ut kanterna på fläckarna så han inte såg riktigt lika skäckig ut.

Vi värmde upp med en liten promenad i solskenet medan vi väntade på vår tur. Finfint det.

image

Skillnaden mellan att rida fredag kväll och lördag dag är att på den sistnämnda har man mycket mer publik. Så det hade vi. Vilket var lite spattigt för piloten, men å andra sidan var det snälla människor i publiken som förevigade det hela (jaja, ni ska få film, vi ska bara pladdra klart först, sitt i båten).


Redan när piloten klättrade upp på Pilates rygg var det två saker som stod fullkomligt klart för alla inblandade. Piloten hade vansinnig träningsvärk. Och Pilates hade ingen träningsvärk alls. Han var precis som han varit dagen innan vad gällde mjuk och trevlig, men dessutom med en god natts sömn och sovmorgon på det. Pilates var helt enkelt lite av en krutdurk. Det kan väl för all del vara trevligt, men för säkerhets skull bytte vi till ett kortare spö för att slippa total rodeo. Det hjälpte nästan. Vi fick rodeo vid ett tillfälle när vi skulle göra piaff och piloten fick för sig att hjälpa till. Det var tydligen en dålig idé. Men vi redde ut det, piloten fick lite skäll av portugisen för onödig inblandning och sen lallade vi vidare.

Det var riktigt trevligt den här gången också. Speciellt galoppen på slutet blev minsann riktigt rolig, vi behövde nästan inte skämmas alls.

Såhär ser det ut om någon vill se hur det ser ut när en portugis gapar på oss. Fast man får ta upp den till helskärm och sådär om man vill se nåt, annars är det mest en ljusgrå myra som snurrar runt långt bort.

Vi hade jätteroligt, men det känns rätt vettigt att vi tackade nej till att rida på söndagen också. Mest för att det antagligen hade resulterat i att vi hade legat i fosterställning under läktaren båda två. Vi har trots allt en måndag att ta tag i imorgon. Då ska vi se till att allting portugisen sagt hänger med, att inte göra för mycket, att inte vrida ut tårna och framför allt att hålla ordning på högerhanden (som levde så mycket eget liv att portugisen erbjöd sig att hugga av den vid flerfaldiga tillfällen).

Imorgon är det dessutom terminsavslutning på ridskolan, sen får piloten roa sig på något annat sätt tills det drar igång igen i vår. Men det ska nog lösa sig.


Comments

Pilates, piloten och portugisen – Dag 2 — 13 Comments

 1. Snyggt ridet och jättekul att se! 😀

  Och lite skönt att höra att det är fler som har bängliga händer, mina brukar som sagt lägga sig ner och ta en tupplur med tummarna inåt, speciellt min spöhand. “Res upp handen. RES UPP HANDEN!” Det är en jävla massa kroppsdelar att hålla rätt på. 🙂

 2. “Up! Up! Up!”
  Jag vet inte vad som avsågs, men jag fann mig sittandes stadigt rakt i ryggen med en massa magmuskler igång.
  Fasen, jag kommer ju få träningsvärk av läktarridningen!

  Snyggt! Och så undrar jag var Pilates fått sitt namn från. Första gången du skrev om honom tänkte jag mig något mer shettisformat. Det är han ju inte!

 3. Snyggt! Jag är imponerad av (och avundsjuk på!) pilotens stabila sits, och börjar förstå varför Pilates har fått sitt smeknamn.

  Det där med handen förstår jag – jag har en vänsterhand som inte vill vara stilla. Fröken har inte erbjudit sig att hugga av den än men det är nog bara en tidsfråga 🙂

 4. Roligt att se levande bilder på Pilates. Blev också lite förvånad över Pilates utseende, även jag har har sett något shettisliknande framför mig. Ni var ju fantastiskt duktiga och jag hörde portugisen säga både good och perfect 🙂

 5. Jättekul att se även om jag inte hörde mycket mer än långa tyglar, bra och perfekt. Men vad mer behöver man få höra? Räcker gott åt Matte – perfect! Själv har jag en högerskänkel som gör sitt bästa för att peka åt valfritt håll om jag koncentrerar mig för mycket på den andra skänkeln eller händerna. Den nöjer sig inte med att vara inaktiv utan gör något annat(roligare?). Många kroppsdelar har man. Och i ridningen verkar det finnas ännu fler(?).

  • Liknelsen med att få in en katt i en transportbur – det är alltid en kroppsdel som sticker ut, kan med framgång appliceras på både hästar och ryttare, så att säga.

 6. Asså…jag måste bara säga…detta är en FANTASTISK blog! Går in och kollar efter uppdateringar varje dag 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *