En portugisisk grej

Det är roligt att rida på ridskola. Men det är svårt att vänja sig vid att man inte behöver planera själv, eller för all del inte kan planera själv. Lära gamla hundar sitta och sådär. Att springa omkring en timme i veckan är supermysigt, men mer mysigt än målinriktat. Men nu händer det grejer minsann.

Om två veckor kommer det en Mycket Viktig Portugis till ridskolan. En såndär landslagstränare. Det är ashäftigt på alla sätt. Han ska ha träningar, och Pilates är anmäld med fnorkbloggen som pilot (inte för att vi på något sätt håller landslagskvalitet, utan för att det är coolt och för att vi får vara med).

Så nu ska vi öva extra innan så vi inte gör bort oss. Piloten är lite orolig att Pilates och Portugisen ska diskutera piloten på portugisiska, för då kommer piloten inte fatta vad de säger och känna sig utanför. Men det är risker man får ta, liksom. Om inte annat är det alla sorters skojsigt att ha något att öva inför, någon sorts mål. Om nu “Att inte göra bort sig mer än nödvändigt” kan räknas som mål. Det är väl för all del det målet vi alltid har, men fröken har sett både pilot och Pilates så många gånger i olika dumma situationer att hon liksom inte är så himla lättlurad längre när det kommer till sånt här.

Portugisen är högst sannolikt ännu mindre lättlurad, men hoppet är det sista som överger en. Det kommer dessutom vara publik och grejer. Vojne vojne.

Steg ett blir att vi ska komma över att ridpass som inte är i grupp är en invitation till fri lattjolajbanlåda.

Okej, när man ser det i skrift såhär framgår det ganska tydligt att det här kommer att bli till största delen massivt kaos. Men det är fint att ha nånting att klä sig fin och tvätta svansen inför i alla fall, vi får fokusera på det.


Comments

En portugisisk grej — 9 Comments

  1. Jag ser mycket fram emot rapporten efteråt! Själv är jag av den typen att jag skärper mig mer när jag har publik, och snubbelgubben älskar att visa upp sig så vi brukar vara rätt bra när vi ska göra saker inför publik. Förutom den gången då han glömde att han hade fyra ben och la ifrån sig piloten medan han redde ut det…

  2. Gillar Pilates öron där!
    Gillar Pilates öht det verkar vara en trevlig portugis. Säger som de andra att det låter ju skojsigt värre med den däringa tränaren. Hoppas både portugis och pilot får trevligt.

  3. Så spännande! Ni kommer att glänsa, åtminstone på utsidan och det är viktigt. När man gjort sig fin blir det liksom mer allvar och man skärper sig ett snäpp. Det gäller säkert även Pilates 🙂 Lycka till!

  4. Snabbkurs i Portugisiska kanske? Så de inte kan diskutera Piloten ostört iaf. Fantastisk beskrivning – man kan riktigt se framför sig hur Pilates och Portugisen snattrar och Fnork inte begriper ett dugg utan bara ler artigt.

  5. Gömmer möjligen Pilates en eller flera rävar bakom sina luddiga öron? Med den blicken finns inte ens lattjolajbanlåda i vokabulären. Snarare “jag är en snäll och lugn ridskolehäst och förstår inte vad du talar om”, “skulle aldrig komma på tanken att….” osv. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *