Om måndagar

Man kan ju tycka olika om måndagar. En del gillar dem, en del gillar dem inte. Glenn gillar dem till exempel inte alls, men han verkar å andra sidan inte gilla någon dag så värst bra. Undertecknad har lätta problem med vardagar generellt på grund av ett visst mått av morgonteknisk funktionsstörning (eller man får förresten inte säga funktionsstörning längre, det heter funktionsvariation). Nåväl, leve flextid och sådär.

Hursomhelst har måndagarna lyfts väldigt sen Fnorkbloggen började på ridskola på just måndagar. När man är van att ha fri tillgång på typ det roligaste som finns, och man plötsligt bara får det en gång i veckan, då blir den gången rätt viktig. Så nu är måndagar heliga dagar. Det är en väldigt bra strategi, den rekommenderas om man har lite generell måndagsaversion.

Nåväl, sen den senaste ridskolerapporten har det varit två måndagar. För två veckor sen hade pilatesbollen ledigt efter en långhelg med jobb, så undertecknad fick rida VM-ponny istället. Det är ju på alla sätt asfräsigt. VM-ponnyn är liten, vit och kan allting, men tar ingen skit. Lite likt en mycket saknad familjemedlem. Eller mycket likt. Alldeles ganska väldigt likt, speciellt i ridningen. Det gjorde att piloten omedelbart ramlade tillbaka till alla sina vanliga gamla olater. Inte ett dugg strategiskt. Men det var roligt att prova nåt nytt! Eller inte nytt. Eller ja. Det är häftigt med hästar som kan allting i hela världen, det är det.

I måndags var Pilates tillbaka igen, pigg och glad. Bokstavligt talat. Pilates är egentligen av den lite mer introverta sorten, lite allvarlig och seriös i sitt arbete och sådär. Det var han inte i måndags. Han hade drabbats av ett litet akut anfall av the yahoos. En pilatesboll med studs i, helt enkelt. Fröken tyckte att det var strålande att han var lite glad, piloten undrade stillsamt om det verkligen är att uppmuntra när ridskolehästar brallar runt i fattningarna. Men ja, när hästen plötsligt är jätteglad är det sjukt svårt att inte ryckas med. Sprattel sprattel. Vi övade förvända skolor och förvänd galopp, vilket mer än någonsin kräver att man sitter mitt över för att inte välta. Det gick riktigt bra, vi var nöjda efteråt.

Idag är det måndag igen, men fröken är bortrest. Så det blir TVÅ veckor mellan ridlektionerna. Det är alldeles för länge, så idag ska Pilates och piloten klara oss alldeles själva. Det kan ju gå precis hur som helst.


Comments

Om måndagar — 4 Comments

  1. Tycker fröken Fnork bara om att rida vita hästar? Förövrigt verkar både Pilates och VM-ponnyn passa ex-matte rätt bra, med yahoos och div egenheter…

  2. Härligt att få fortsätta läsa dina bloggar ändå, efter din svåra förlust. Och att du orkar! Jag tvingades själv ta samma svåra beslut, fast i juli, så jag vet hur det känns och det tog flera veckor innan jag slutade gråta. Nu kan jag tänka på henne och minnas det fina vi hade OCH jag har hittat en ny, som är väldigt lik till sättet!!! <3
    Nu ska jag försöka komma ihåg att länka till din nya blogg istället, när nu Mullebloggen inte finns längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *