En sorts djuruppdatering

Om vi nu skulle ta och lugna ner oss lite efter denhäringa galenskapen som uppstod för att matte råkade tänka lite häromdagen, som kanske eventuellt råkade engagera sisådär femtio tusen läsare och en ganska stor hästtidning. Det är ju trevligt för all del, men så kan vi ju inte hålla på jämt, så nu återgår vi till hur det brukar vara.

Valpet har nått bokslukaråldern. Bokstavligt talat.

image

Glenn har nått platyslukaråldern. Eller ja, det finns såklart inga bevis, men av de inköpta åtta platysarna är det sex kvar, och eftersom Glenn varit i platyslukaråldern de senaste fyra åren så känns det som en strategisk slutsats. Men seriöst, det är ganska korkade platys. Eller adrenalinjunkies, det är lite svårt att avgöra.

image

Retrievern (den mellersta) är i bråk med sin matte om att man inte får vara i soffan direkt efter promenader när det är så jäkla mycket november ute, man måste faktiskt torka lite först, annars blir soffan smutsig. Retrievern tycker att det här är bluff, hon är faktiskt inte smutsig. Matte jagar ner henne i badkaret och schamponerar henne för att bevisa att hon visst är det. Hon svarar genom att nybadad och genomblöt omedelbart springa och lägga sig i soffan. När matte knorrar lite över detta så påtalar retrievern att inte ens matte kan påstå att soffan blir smutsig av det. För OM soffan skulle bli smutsig så skulle det ju bero på att retrievern fortfarande är smutsig, och då har matte gjort ett rätt kass jobb med badandet. Faktiskt.

Hur lång tid tar det att torka en soffa?

image

 


Comments

En sorts djuruppdatering — 12 Comments

 1. I detta hushållet, som har liknande diskussioner med mustasch-Bosse (riesenkorsning med leruppsugande badtofflor till tassar), har vi resignerat och har överdrag till sofforna som tvättas regelbundet.

 2. Tja. Jag tycker att det är ganska skönt ändå att veta att valpet tuggar i sig böcker. Här har vi tagit 14 möss på < 3 dygn. De tuggar på "allt". Och bajsar inomhus. Mitt hus!
  Hundet grusar bara ned på det egna täcket i ena soffans hörn. Gôtt. För det hundet gillar inte vatten, någonstans, någongång.
  Och vad det gäller Glenn. Är man inte oskyldig till motsatsen bevisats, bortom varje tvivel. Vi talar mord, alternativ dråp. Då är bevisbördan tung. De som inte längre går att räkna in kanske blivit inspirerade av Renaultreklamen? Vem vet. Inte jag.

 3. Det är väl inte Britt-Marie som råkat illa ut?!? :O Isf måste du nog ha ett allvarligt snack med valpen om vad som är ätbart och inte 😉

 4. Men Glenn då,är han en rovfisk?
  Jag, med mina inte alltför stora akvariekunskaper,har alltid trott att malar är veganer.Ska dom inte rensa bort alger,eller rensar dom även bort andra små simmande varelser?

 5. Åh, det finns fördelar med att ha djur i medelåldern! Det var längesedan fläckiga damen tuggade böcker. Nuförtiden tuggar hon mest torrfoder, samt en och annan sork (som man sen lämpligen spyr upp inomhus).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *