Om Glenns nya vänner

Glenns matte städade akvariet häromdagen (eftersom Glenn själv kategoriskt vägrar att hålla nån som helst jävla ordning, vilket man kan tycka lite vad som helst om med tanke på att han är en mal). Det var lite flugor under ljusrampen, sådär som det blir i akvariet när ingen som bor där har något som helst intresse av att äta flugor som spatserar runt på ytspänningen. Eller intresse och intresse, Glenn kan inte simma så bra att han når upp till någon sorts ytspänning alls. Men det kan man ju inte hålla på och skriva på internet hur som helst, då kan det ju bli pinsamt.

image

Oavsett så tänkte matte att det kanske är dags att skaffa lite mer klassisk akvariefisk igen. Visserligen med viss risk, eftersom Glenn besitter aningen kannibalistiska drag (nej, han har inte läst i fiskboken att han är vegetarian). Men vad är livet utan lite risker då och då. Så matte åkte till fiskaffären och köpte en påse blandade platys. Platys är tillräckligt korkade för att vimsa omkring lagom dekorativt och samtidigt tillräckligt smarta för att inte göra det i vägen för mördarmalen Glenn. Förhoppningsvis.

Hursomhelst så har påsen med blandade platys flyttat in i akvariet. Glenn har väl reagerat på det lite som man förväntar sig att en tonåring reagerar på att han måste gå upp klockan sex varje lördag morgon och vara barnvakt åt åtta fnissiga sexåringar som fått en tämligen sockerbaserad frukost. Det vill säga inte så värst jättebra. Emellanåt får han vredesutbrott och vispar runt i full fart, men platysarna flyttar sig glatt åt sidorna tills han återgår till att ligga och sura i sitt fort och himla sig åt dem. Så bra som nu malar kan himla sig (det är förvånansvärt bra, visar det sig).

image


Comments

Om Glenns nya vänner — 11 Comments

 1. Du är så fantastisk på att skriva om djuren i ditt liv 🙂 Aldrig hade jag trott att jag skulle bli kär i en mal och en pilatesboll, samtidigt. Valpet är jag redan kär i sedan länge. Kramar till alla! (För Glenns del kanske det blir bäst med en hälsning att hon är fin)

 2. Glen verkar alldeles utmattad av att få städat. Ser även det ut som en tonåring gör när man vill att den skall stiga upp och städa. =P

 3. Jag har sagt det förr men jag säger det igen: Glenn är min idol och vi sitter i soffan och garvar oss harmynta så fort han är i farten. Mer Glenn åt folket!

 4. Det är faktiskt rätt sjukt!
  Jag går och längtar efter att få läsa lite uppdateringar om Glenn. En mal! Mer sunt att längta efter valp o pilatesboll, helt sjukt roligt det också, men, men…Glenn ;-))

 5. Alltså, jag är på (lite) allvar oroad för Glenn. Det är inte helt normalt för en mal med de där på-ryggen-ställningarna han kör med. Kan du ringa veterinären och höra om de har nån bra fisknaprapat? Jag lovar att han har rejält ont i ryggen av det där. Och med tanke på att hela han är typ rygg, så tror jag det sätter sig på psyket på honom. Eller så har han PMS. Jämt.

  • Jag har faktiskt också en Glenn, fast han (ja det är en skäggig herre) heter Boppboppbischka. Hur som haver så sover han också på rygg, men bara under en rot och inte sådär lite vart som helst som Glenn.

 6. Det är inte klokt.Så fort jag ser en zoobutik numera,så bara måste jag kliva in dit för att sedan leta mig fram till akvariedelen.Finns det ngn Glenn i ngt av dom…Ngn som är lika cool som Mattes Glenn…
  Men än så länge nöjer jag mig med att bara titta,inte köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *