Comments

Om hibbarna — 6 Comments

 1. Har själv en hibba uppfödd på skott från 2009.
  Modershibban blommar med stora röda fina blommor,men denna
  ungdom har hitintills vägrat att producera en endaste liten blomma,utan bara brer ut sig med sin grönska.
  Det är i för sig fint med gröna växter,men hibbar tillhör väl
  blommande växter,eller??

 2. Å, nu blev jag jättesugen på mer hibiskus! Jag har en som är ett skott från min mammas hibiskus. Hon hade en i tjugo år eller så, och ett år gav hon oss döttrar varsitt skott, och mitt frodas. Den är ytterst temperamentsfull och drog på sig ett rejält bladlusanfall nu för någon vecka sedan, men efter att jag klippt av varenda blomma och knopp och gett den en rejäl dusch med grönsåpevatten verkar den må bättre och skjuter redan en massa nya knoppar. Vadå sluta blomma bara för att det är mörkt?

 3. Jag vet inte om jag gillar matte längre (måste hon vara bättre på ALLT?). Hästar, hundar, Glenn’ar, hibbar, vackra foton osv… Mina hibbar DÖR. Eller äts upp av löss. Eller …. jag vet inte. Så, jag har fått förlika mig med att andra har men inte jag. Svärmor hade en som var i typ 40-årsåldern. Jättefin men “döttrarna” blev väl akut deprimerade när de flyttade hem till mig/oss. Kompisen menar att jag är en av få eller rent av ensam om att föda upp eterneller i krukor. Bara torra pinnar i fönstren. Fast jag har blivit bättre. Fler växter överlever men inte hibiskusar. Obesvarad kärlek. men “fallenoppisar” de trivs i alla fall hos mig.

 4. Så tjusiga! Jag är alldeles hänförd…
  Den ljusa/vita med rött öga är ju verkligen bedårande.

  Själv har jag bara en. En stor med röda blommor som blommar som tokig just nu. Det har den iofs gjort hela säsongen men den blev extra glad när den fick komma in från terrassen för 2 veckor sedan.

 5. Lössen ja! Jag blev så hänförd av alla hibiskusblommor att jag glömde lössen. HUR gör man med dem? De brukar liksom ta över och då är det inte så kul att vara hibiskus. Inte hibiskusägare heller.

 6. Kan du inte ha en hibiskusskola? Snäääääälla?? Jag har försökt flera gånger (tre närmare bestämt) men ingen stackars hibbe har överlevt mer än en månad i min vård 🙁 lär mig hur jag ska göra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *