Om nya möbler

Glenn har haft det lite trist senaste tiden. Mest relaterat till att han drar upp sina växter med rötterna och sen käkar upp dem i sån utsträckning att hans matte under en period tröttnade på att köpa nya växter så han fick klara sig med sin mangroverot. Det har inte direkt förbättrat humöret. Inte för att humöret någonsin är solsken och rosor, men ändå.

Men så glömde matte att ge honom frukost. Och då blev det faktiskt så synd om Glenn att han startade en surklubb under pumpen. Så matte skämdes lite. Men bara lite, eftersom han rent teoretiskt hade kunnat göra som andra malar och STÄDA i sitt akvarium. Men nejdå. Bortskämda malar städar inte, bortskämda malar ska ha ett kvarts algkex varje morgon annars tänker bortskämda malar sura under pumpen.

Hursomhelst, matte tänkte att det en gång för alla var dags att köpa lite ny inredning åt Glenn. Det var ändå ganska längesen. Så matte åkte till först en fiskgrejaffär, men där var de otrevliga och då blir det inget. Sen åkte matte till en annan fiskgrejaffär, men där hade de nästan inga fiskgrejer, det var mest hundgrejer. Och lite katt. Och det har ju inte Glenn så himla mycket glädje av faktiskt.

Men skam den som ger sig, tredje gången gillt och så vidare. Matte åkte tvärs över stan och testade en tredje fiskgrejaffär. Och den var mycket bättre! Personalen var till exempel tillräckligt trevlig för att inte skeptiska ut när matte ramlade in genom dörren och tyckte “Jag måste bygga ett fort åt min fisk!”. Mycket mindre än killen på Panduro för några år sen när matte på samma vis frågade efter grejer för att göra en partyhatt åt sin häst.

Ja, okej, man kan kanske tycka att matte borde börja tänka innan matte talar, men matte tänker så himla mycket på allting ändå, så om det ska börja tänkas innan det talas också så kommer det aldrig bli något sagt.

Nåväl. En försvarlig mängd Glenninredning inköptes och fraktades hem. Sen skulle det fångas fisk. När matte städar akvariet får Glenn bo i en karaff med lock, eftersom han bara försöker rymma annars. Tyvärr börjar han bli lite för stor för karaffen, så han är kontinuerligt skitarg och simmar runt runt och svär högt. Antagligen. Som om det inte vore kränkning nog att överhuvudtaget behöva åka i håven!

Sen byggde matte ett fiskfort av mangroverötter och en klätterställning, planterade lite nya växter och sådär. Fint blev det! Och när vattnet blivit balanserat till Glenntemperatur fick han hoppa ner (#¤/&%# håvkränkning!!!) och kolla läget. Han blev skitarg för att matte ändrat på hans ordning. Och städat! Det är väl ett himla hån att någon STÄDAR åt en när man är en MAL. Inte för att han tänkte göra det själv, men principen. Principen!

Matte tyckte att det blev fint i alla fall.

image

Första dagarna har han surat som en mycket liten burk med ättika och vägrat svara på tilltal eller äta frukost. Men efter ett tag började han inspektera de nya grejerna. Lite kul var det. Kanske. Man måste faktiskt kolla läget!

image

Att matte har byggt ett fort åt honom är han dock inte så imponerad över. Han har ett mycket bättre fort under pumpen redan, tackar som frågar. Hålla på och ändra sådär. Himla dumheter faktiskt.

image


Comments

Om nya möbler — 10 Comments

 1. Håller helt med Tove, VARFÖR ska man ha ett akvarium (eller en musbur) om man inte får bygga fort eller riddarborgar eller annat skoj i dem?
  Sedan undrar jag ju stillsamt varför vissa djurägare tycks ha förmågan att alltid få väldigt… hm, personliga djur. Kan det möjligen finnas en korrelation till borgbyggandet där?

 2. Alltså… Nu tycker jag faktiskt att Glenn är en osedvanligt gubbig och otacksam mal. Nu får Glenn ta och kamma till sig. Det blev ju jättefint i akvariet, juh!

 3. Jag har aldrig haft akvariefiskar,varken mal eller nåt annat. Men jag blir faktiskt lite sugen…. Glenn inspirerar. Tyvärr har jag två katter som säkert skulle ha en åsikt.

 4. Ett tips till matte är att lägga ner en bit gurka i akvariet, så kanske Glenn lämnar växterna till sitt eget öde
  Krävs dock att man sticker en matkniv genom sagda gurkbit annars flyter den.

  Om man, som vi alltid gjorde, glömmer ta upp kniven
  (utan i stället tar en ny och sen får leta i akvariet vid middagstid för bestickslådan är tom)
  får man även ett bra samtalsämne vid besök
  “Äter era fiskar med bestick”
  “jajamensan, dom är väldigt sofistikerade”

 5. Så fint Glenn fick det! Men så vitt jag kan se på bilderna ser det ut som att Glenn inte är en surgubbe utan i så fall en surtant… men det kanske du redan har koll på 🙂

  • Ja. Men han var en han och hette Glenn långt innan det gick att se om han var en han eller en hon. Så ja, han är en hon egentligen. Eller en han med vansinnigt dålig skäggväxt.

   • Jag tycker fortfarande att alla tecken (utom de fysiska, vad jag förstår) tyder på att Glenn faktiskt är en han. Vill inte städa. Blir sur när man städat. Blir upprörd för att det finns ny möblering när den gamla dög. Surar när maten inte serveras i tid. Och så vidare. Så lite missad skäggväxt får man kanske leva med. =D

 6. Blev så upprörd av det otacksamma uppförandet från Glenns sida att jag glömde kommentera att det blev jättefint. Hade för länge sedan en borg i Playmobil – skulle gjort sig fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *