Om att gå i skolan

Det är ju en ganska så ständigt återkommande debatt, hur man ska se på det här med skola egentligen. En del säger att barn ska få vara barn, andra säger att skolan ska vara likt ett heltidsarbete där delar av dagen är schemalagd och resten är tid för läxor och annan pedagogik. Det beror lite på om man frågar Folkpartiet eller inte. Samma sak med betyg. Det är olika åsikter om olika åldrar. Nu har vi väl någon sorts kompromisslösning för tillfället. Nåväl.

Oavsett hur skolsystemet ser ut så kommer det alltid vara olika hur det uppfattas för eleverna. Det kommer alltid finnas de som har lätt och de som har svårt för sig. Det kommer alltid vara såna som blir jättetrötta efter en skoldag och de som inte är nämnvärt påverkade och kan köra aktiviteter hela kvällarna. Det är liksom ganska individuellt, det där.

Men ja, det finns en poäng med det här dravlet.

Valpet började plugget igår. Första lektionen var lek. Hon var bäst i klassen. Det återstår att se hur länge det kvarstår när det är dags att börja fokusera på att vara.. eh.. inte galen.

Hon var i alla fall snäll efteråt. Så kan vi säga.

image


Comments

Om att gå i skolan — 6 Comments

  1. Ska hon få betyg i ordning och uppförande?
    Hålla rätt på sin egen tuggpinne och sånt? En del har svårt för det.
    Min håriga landkrokodil strösslade omgivningen med bollar, tuggben och fina pinnar. Fröknarna Fjolla, Fjupp och numera även Fröken Fiffig äter duktigt upp allt de får och slarvar inte bort sådanan viktigheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *