Om lite mer politik

Tiden går, det börjar dra ihop sig. På söndag får vi veta vem vi har valt att leda Sverige; en uppgiven Alfons Åberg som förlorade halva väljarskaran samtidigt som hans sidekick klippte hästsvansen, eller en stackars sate som alla vet fick jobbet för att ingen annan ville ha det, och som med detta ska bli statsminister utan att någonsin har suttit i riksdagen (detta i ett land där man behöver typ tio års erfarenhet för att få ett extraknäck på McDonalds).

Spännande, ja, jo.

Antingen en urholkad Allians, eller en rödgrön härva som ingen riktigt vet hur det blir med.

Och mitt i alltihopa står som vanligt Sverigedemokraten och käkar negerbollar, för så hette de faktiskt när han var liten.

Jag har försökt hitta valaffischer från alla partierna för att jämföra hur de porträtterar sina partiledare. Det är olika men ändå ganska lika. Göran Hägglund ser förväntat klämkäck ut, Jan Björklund har konstig frisyr, Annie Lööf ser ut som ett skolfoto och Åsa Romson och Gustav Fridolin är så små på sin affisch att det är rätt svårt att se nånting alls. Jonas Sjöstedt var uppåner på sin ganska länge tills någon vände tillbaka affischen åt rätt håll. Man kan för all del tänka att just det inte är Jonas Sjöstedts fel. Fredrik Reinfeldt ser ut som han photobombar en bild på Anders Borg, och Stefan Löfvén ser ut som han helst hade varit nån annanstans. Och Jimmie Åkesson ser ut som han gör en lightversion av brysselsteget. Varför gör Jimmie Åkesson brysselsteget? Seriöst, vem GÅR sådär? Eller vad gör han?

Har jag glömt nån nu?

Jag letade ganska länge innan jag hittade en affisch från F!. De är visserligen inte i riksdagen för tillfället, men det hindrar dem inte från att synas överallt ändå, tänkte jag. Så till slut hittade jag en stor rosa reklamaffisch där det stod “Alltid rätt val!”. Det verkade ju lovande. Men det var inte F!, det var tydligen Västtrafik. Vad nu Västtrafik har med saken att göra.

Den enda rimliga slutsatsen av valrörelsen i stort är att Socialdemokraterna och Moderaterna borde slå sig ihop och bilda Socialmoderaterna. Tillsammans får de enkelt majoritet i riksdagen och kan bilda regering, och de vill ju ändå precis samma saker så de slipper kompromissa med någon. Men det är väl inte särskilt troligt att det kommer ske sådär i brådrasket.

Intressant lär det bli, hur som helst. Hur tror ni att det går?


Comments

Om lite mer politik — 12 Comments

  1. Efter mycket läsande och debatt-tittande har jag bestämt mig för att rösta rosa. Mest för att väga upp för alla idioter som kommer rösta på SD..

  2. Det känns deppigt men det är ju trots allt så att babiandemokraterna har inte 10% av svenska folkets röster utan “bara” 10% av dem som går och röstar. Så om det bara gick att få ut fler av soffliggarna och ha dem att gå och rösta på ett demokratiskt parti så kunde man kanske tvinga ner rasisteländet under spärren så småningom.

  3. Jag vet inte om det gick att lägga in bilder på det här sättet, men gör ett försök… Skyltarna stod 2 m ifrån varandra.

  4. Min hunds reaktion på valaffischerna var att Moderaternas var så läskig att hon kastade sig rakt ut i gatan när hon såg bilden. Himla tur att det inte var några bilar där då. Efter det har vi tränat på olika partiers plakat, men Moderaternas är fortfarande skitläskiga, så man måste tassa förbi på längst möjliga avstånd och hålla ett öga på dem ur ögonvrån.

  5. Efter det här valet så är det väl inte helt orimligt med just socialmoderaterna? Moderaterna har ju dessutom ingen ledare längre så varför inte låna sossarnas skittråkige? (Skittråkig, för det ska man vara som sossepartiledare…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *